Fibabanka, Fiba Grubu'nun 2018 yılında hayata geçirdiği yatırım ve parasal teknoloji girişimi Finberg ile dünyanın birçok ülkesinden 1 milyona yakın kullanıcısı olan Invstr'a yatırım yaparak birincil yurt dışı yatırımını gerçekleştirmiş oldu. Invstr, bireylerin oyun ve eğitimlerle yatırım dünyasını öğrenmelerini ve buna göre yatırım yapmalarını sağlıyor.

Invstr, Fantasy Finance® ile herhangi bir tehlike içine girmeden yatırım alanında hisse senetlerinden kripto paralara değin birçok konunun öğrenilmesini sağlıyor. Invstr, kendini reel dünyada yatırıma geçmeye hazır hisseden kullanıcılara 1 dolar gibi düşük bir tutarla yatırım fırsatı sunuyor. Platform, parasal bilgiye erişimi demokratikleştirmeyi ve mali okur yazarlığı yaymayı amaçlıyor.

Finberg'in yurt dışı açılımı ile ilgili açıklama yapan Fibabanka Genel Müdürü ve Idare Heyeti Üyesi, Finberg Idare Heyeti Başkanı Ömer Mert, büyüme stratejilerine uygun olarak Finberg ile yeni alanlara girmeyi hedeflediklerini ve yurt dışındaki mali ürünlere entegre projeler sunan girişimleri de destekleyeceklerini belirtti. Mert, Finberg ile yalnızca yatırım yaparak yok, sektörden çeşitli girişimleri de bir araya getirerek ekosistemi büyütme gayretinde olduklarını ve yurt dışarıda Finberg ile yaptıkları bu yatırımın keza eriştikleri ekosistemi genişletmek keza de ülkedeki yatırımlara bilgi, deneyim ve network aktarımı açısından çok kayda değer bir adım olduğunu söyledi.

Birleşmiş Ödeme, Getir, BizimHesap gibi yatırımları bulunan Finberg'in Idare Heyeti Üyesi İhsan Elgin, şu ifadeleri kullandı:

Son dönemde yatırım teknolojilerine karşın ilgiyi heyecanla takip ediyorduk. Pandemi dönemi öncesinde başlayan yatırım araçlarına alaka pandemi döneminde katlanarak arttı. İnsanların yatırım dünyasına giriş bariyerini yıkmak çok kayda değer lakin bu alanda harika bir data eksikliği de var. Invstr, sadece bir yatırım platformu olarak değil, insanlara sunduğu eğitim olanakları ve kullanıcı deneyimiyle dikkatimizi çekti.

Invstr Kurucusu Kerim Derhalli de Finberg'in şirketlerine yatırımı ile ilgili şöyle konuştu:

Invstr olarak, Finberg'i yatırımcımız olarak aramızda görmekten büyük tatmin duyuyoruz. Finberg'in desteği ile birinci sınıf Türk teknik uzmanlığını, mali eğitimin yaygınlaştırılmasına yardım etmek ve daha akıllı yatırımları cesaretlendirmek üzere dünyanın geri kalanına ihraç ediyoruz. Finberg ekibiyle niyetlenmek bizler için büyük bir müsamaha.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/04/fibabanka-finberg-ile-ilk-yurt-disi-yatirimini-1-milyona-yakin-kullanicisi-olan-invstr-a-yapti