FIFA 22 ve eFootball yapımlarının fragmanları ve çoğu yeni bilgileri açıklığa kavuştu. İki tarafta da birtakım yenilikler ve geliştirmeler bulunuyor. FIFA 22 tarafında HyperMotion ismi verilen yeni özellik tanıtılırken eFootball tarafında isim ve vizyon değişikliği duyuruldu. Biz de bu içeriğimizde iki oyunun fragmanlarını karşılaştırıyoruz. Ilk Olarak FIFA 22’nin fragman videosunu inceleyerek başlayalım.

FIFA vs PES! Hangi oyun daha iyi?

FIFA 22 tanıtım fragmanı

İlk olarak FIFA 22 reel hayatla oyun içi birkaç mekaniği harmanladığı bir tanıtım fragmanı yayınladı. Video içerisinde bire bir mücadeleler, etkin paslar ve çalımlar gibi çeşitli mekanikler gösteriliyor. Bu bir oynanış fragmanı olmadığı için daha fazla yeni oyunda yer alacak mekaniklerin hakiki hayatta nasıl geliştirildiğini gösterir tarzda oldu.

FIFA 22’de gelecek olan HyperMotion teknolojisi de bu nedenle tanıtılmış oldu. Bu teknoloji oyunda daha realistik animasyonlar elde edebilmek için gerçek maçlardaki hareketleri inceleme ederek oyuna entegre ediyor. Bu Nedenle daha realist tecrübe sunuluyor.

eFootball tanıtım fragmanı

Konami koskoca bir geçmişe sahip PES(Pro Evolution Soccer) serisinin fişini çekerek vizyon değişikliğine gitti. Daha fazla online odaklı yaklaşacakları yeni oyunlarının adı eFootball oldu. Konami oyunun ücretsiz olacağını da duyurarak hayranlarını epeyce şaşırttı.

Yapımdan bundan başka tanıtım fragmanı yayınlandı. Videoya baktığımızda maç öncesi animasyonları gibi yeniliklerin eFootball bünyesinde bulunacağını görüyoruz. Bu alıcı durumlar oyuna bambaşka bir güzellik katıyor.

FIFA 22 vs eFootball - Fragman ve ön bilgi karşılaştırması

Konami yeni oyununda FIFA‘nın uzun süredir uyguladığı reel oyuncu hareketi teknolojisini kullanmış. Teknolojiyi sıkı savunma, orta saha ve forvet gibi alanlarda kullandıklarından nedeniyle her pozisyondaki animasyonlar daha gerçekçi olacak. Şirket forvet için Lionel Messi, orta saha pozisyonunda Andres Iniesta ve defans için Gerard Pique oyuncularını tercih etti.

Fragman içerisinde oyunun çapraz platform desteği sunacağı da belirtiliyor. Yani PlayStation‘dan oyuna giren bir birey telefondaki oyuncuyla eşleşebilecek. başkaca eFootball, Unreal Engine 5 oyun motoru ile güçlendirildi

FIFA 22 oynanış fragmanı

FIFA 22‘nin oynanış fragmanına baktığımızda oyunda çoğu yeniliğin bulunduğunu görüyoruz. Öncelikle FIFA 22 ile birlikte HyperMotion teknolojisi hayata geçiyor.

EA oyunun motoruna 22 tane yeni nesil özellik ekleyerek güçlendirdi. Bu Nedenle daha realist top kontrolleri ve animasyonların yanı sıra gelişmiş maç günü deneyimi sunmayı hedefliyor. 8.000‘in üstünde maç verisini tahlil edecek olan oyunda 4.000‘den pozitif yeni oyuncu animasyonu bulunuyor.

FIFA 22 vs eFootball - Fragman ve ön bilgi karşılaştırması

eFootball tarafından az önce resmi bir oynanış fragmanı gelmedi. Oysa şirketin tanıtım fragmanı oynanış görüntüleri de içerdiği için kısa bir yorumda bulunabiliriz. Görüntülere baktığımızda oyuncularda reel oyuncu hareketi teknolojisi kullanıldığı için daha gerçekçi ve hemen olan çalım yetenekleri kullanabileceğimizi çıkartabiliriz.

eFootball vs FIFA 22 fiyat karşılaştırması

eFootball’ın bedava olarak sunulacağını zaten yukarıda belirtmiştik. FIFA 22’de yakın zamanda fiyatlandırmasını duyurdu. FIFA 22 fiyatları şöyle:

PC (Steam): 419,99 TLXbox One: 499,99 TLXbox Series X/S: 559,99 TLPlayStation 5: 560,00 TLPlayStation 4: 500,00 TL

Sizler eFootball ve FIFA 22 oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu yıl sizce hangi taraf rekabette galip gelecek? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/fifa-22-vs-efootball-fragman-karsilastirma