Yüce Zerey'in Webrazzi Summit 2021 sahnesinde yeni Fintech girişimi FUPS'u tanıttığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise mali teknolojilere odaklanan yeni bir çözüm olan FUPS'a yakından bakacağız.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası elektronik para kuruluşu lisansının yanı sıra Visa ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üyeliğine de sahip olan FUPS, kullanıcıları için pek çok mali çözüm sunuyor. FUPS kadar sunulan çözümler arasında para transferi, fatura/abonelik ödemeleri, sanal ve fiziki kart ile ödeme, e-pin (oyun, video, film, müzik platformları) alışverişleri, iki taraflı ödeme ve uçtan uca bütçe yönetimi gibi çözümler yer alıyor.

FUPS göre sunulan bu özelliklerin 7/24 ve bedava olarak geliştirilebileceğini de ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere kadar FUPS çözümü elektronik para kuruluşu Lydians göre geliştirildi. FUPS'un CEO koltuğunda ise Cem Başcı yer alıyor.

Ayrıca iOS ayrıca de Android platformları için mobil dilekçe desteğine de sahip olan FUPS'un mobil uygulaması oldukça sade ve elverişli bir tasarıma sahip. FUPS'un keza mobil dilekçe hem de web sitesi üzerinden kullanılabildiğini de paylaşalım. FUPS'un Seç Seç Hesap ve Harcamadan Böl Böl özellikleri hem aile üyeleri keza de arkadaş grupları arasındaki para alışverişini düzenlemeye de muavin oluyor.

Bir FUPS hesabı üzerinden bambaşka kullanıcılara farklı kullanım limitleri açılmasına ihtimal veren patentli Seç Seç Hesap özelliği, aile bütçesini gözden geçirmek isteyen ebeveynleri ve harçlığını garantilemek isteyen çocukları hedefliyor. Harcamadan Böl Böl özelliği ise grupça yapılacak bir harcamanın herkese eşdeğer bölünmesini sağlıyor.

FUPS'un sahip olduğu manâlı özelliklerden biri de Chat özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu nitelik tamamen hitabe penceresi üzerinden para gönderip, para istenebiliyor. FUPS'ta operasyon ücretleri ve komisyon olmadığını da belirtelim.

Klasik bankacılık sisteminde sahip olunan para miktarına tarafından hizmetlerin değişmesi yaklaşımının; mali teknolojilerin gelişimiyle tetiklenen mali demokratikleşme ikliminde tüketiciler kadar tercih edilmediğini gösteren FUPS Idare Heyeti Başkan Vekili Ulu Zerey, FUPS'un kullanıcılarının hayatlarındaki finansal gerilim noktalarına katma layık sağlayacak hizmet ve özellikleri sunarak paralarının değerini bilmelerine ve bütçelerini etkin bir şekilde yönetmelerine yardım olacağını da dile getirdi.

FUPS'un son kullanıcıyla buluşmasından büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını açıklayan FUPS CEO'su Cem Başcı ise FUPS'un; gençlerin, aile bireylerinin, grupça süre geçirmeyi sevenlerin, kısacası parasının değerini haberdar olan herkesin beklentilerine fazlasıyla cevap vereceğine inandıklarını paylaştı. Dilerseniz FUPS uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/25/finansal-cozumler-icin-yeni-alternatif-fups