Parasal teknoloji çözümleri sunan bir teşebbüs olarak karşımıza meydana çıkan Fransa merkezli Swan, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Swan göre aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, A serisi yatırım turunda 18,7 milyon dolar yatırım aldı. 18,7 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Accel liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Accel'in haricinde ise şirketin eski yatırımcılarından olan Creandum ve Bpifrance de katıldı.

SaaS şirketleri, pazar yerleri ve diğer parasal teknoloji girişimleri ile birlikte çalışan Swan, müşterilerine BaaS (banking-birli-a-service) çözümleri sunuyor. Şirketlerin farklı alanlara yönlendirilmiş bankacılık servislerini platformlarına eklemelerine olasılık sağlayan bir servis sunan Swan, bu servisleri API'lar üzerinden sunuyor.

Swan'ın sunduğu hizmetler arasında keza Apple Pay keza de Google Pay ile çalışabilen fiziki ve sanal banka kartlarının yer aldığını da ekleyelim. 2019 yılında Nicolas Benady tarafından Paris'te kurulan Swan, geçtiğimiz yıllarda 5,9 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan 18,7 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Swan'ın bugüne değin aldığı toplam yatırım ise 24,6 milyon dolara ulaşmış oldu. Swan'ın müşterileri aralarında ise Agicap, Alma, Expensya, Fintecture, Mon Bel Appart, Pennylane ve Ride gibi manâlı şirketler yer alıyor.

Alınan 18,7 milyon dolarlık yeni yatırım Swan'ın Almanya'ya açılması için kullanılacak. Edindiğimiz bilgilere tarafından Swan, 2022 yılında ofis açarak Almanya'da hizmet vermeye başlamayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/28/finansal-teknoloji-girisimi-swan-18-7-milyon-dolar-yatirim-aldi