Fintech alanında white-label ürünler geliştiren bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Finartz, 2016 yılında bir yazılım ajansı olarak yola çıktı. İlerleyen süreçlerde ise yeni çözümlerle karşımıza çıkan Finartz, Cihan Demir, Hüseyin Ergün ve Bora Gönül göre kuruldu. Finartz, şu lahza için 100 kişiden fazla mühendis ekibine sahip.

Nakitsiz topluma dışarı giden yolda inovatif çözümler yaratma vizyonuyla bir servis şirketi olarak kurulan Finartz, Secureartz, Payartz ve FinartzConnect markaları ile çalışmalarına devam ediyor. Finartz, büyük ölçekli e-ticaret siteleri için ödeme sistemleri altyapıları, güvenli ödeme doğrulama altyapıları, ödeme kuruluşu ve e-para altyapıları, kapalı/açık devre dijital cüzdan altyapıları konularında ürünler ve çözümler geliştiriyor.

Secureartz: Ödeme güvenliği alanında global güvenlik sertifikalı ürünlerle ödeme sırasında kullanıcıyı düzeltme çözümlerine detaylı bir şekilde yer veriyor.

Payartz: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na alt 6493 yasasının gereksinimlerine uygun şekilde şirketlerin e-para kuruluşu veya ödeme kuruluşu olabilmek için ihtiyaç duyabilecekleri uçtan uca yazılım altyapıları sunuyor.

FinartzConnect: Fintechler ve büyük ölçekli e-ticaret şirketleri için ayrıca ödeme ayrıca de ödeme öncesi ve sonrası süreç operasyonlarında şirketlere özel (custom) proje geliştirme servisleri sunuyor.

Finartz'ın çalıştığı firmalar aralarında BKM, TROY, GO Ödeme, BKM Express, N11, GittiGidiyor, Zubizu, Trendyol, Modanisa, Getir ve Sipay gibi manâlı markaların yer aldığını da ekleyelim. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Finartz, global açılım planı zarfında, Türkiye dışındaki coğrafyalarda da büyük bir Fintech Factory edebilmek için stratejik yatırımcı görüşmelerine açık durumda.

Finartz'ın 2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı'nda yer alan şirketler aralarında yer aldığını ve 67. Yerel Tercih Panelinde Endeavor ülke adayları arasına katıldığını da ekleyelim.

SaaS mahsul lisansı, kaynak kod mahsul lisansı ve anahtar teslim proje bedeli elde etmek üzere 3 ayrı kazanç modeline sahip olan Finartzın hedefi ilk önce Türkiye'nin en büyük Fintech Factory'si olabilmek. İlerleyen dönemde ise yurt dışına açılmayı hedefleyen teşebbüs, ABD, Doğu Avrupa, Batı Afrika, Arap Yarımadası gibi pazarlara Fintech ihracatı yapmayı planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/09/finansal-teknolojiler-alaninda-urun-gelistiren-finartz-fintek-uretim-markezi-olma-yolunda