Ödeme yönetmleri yönetim aracı Primer, A serisi yatırım turunda 14 milyon euro yatırım aldı. Accel liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, girişime daha önce yatırım yapmış olan Balderton, SpeedInvest ve Seedcamp'in yanı sıra yeni bir destekçi olan RTP Global de katılım gösterdi.

Bu yeni yatırım turunun neticesinde Accel'in ortaklarından Sonali De Rycker, Primer'in yönetim kurulunda yerini aldı. 

Primer kullanıcılara ne sunuyor? 

Birleşik krallık merkezli fintech girişimi, satıcıların, bambaşka ödeme yöntemlerini tek bir yerden yönetmelerini ve özelleştirilebilir ödeme akışları oluşturmalarını sağlıyor. 

Paypal'ın eski çalışanları tarafından kurulan Primer, tek bir ödeme API ile, satıcıların ödeme süreçlerini uçtan uca yönetebilmesini amaçlıyor. Ürünün pat diye fazla bölgede operasyon yürüten e-ticaret ve e-ihracat firmaları için ideal bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. 

Düşük kodlu (low code) platformunda, şirketlerin ödeme sistemleriyle yaşadığı teknik problemleri ve cılız kullanıcı deneyimini bertaraf etmeyi planlıyor. Satıcılar platformda, kendi ödeme sistemleri deneyimlerini oluşturabiliren, girdikleri pazarlarda yeni ödeme sistemlerini de çabucak sitelerine ekleyebiliyor. 

Platformda, ödeme hizmeti sağlayıcılarının  yanı sıra, üçkâğıt sağlayıcıları, ters takdim hizmetleri, abonelik faturalama motorları, iş zekası (BI) araçları, sadakat ve ödül platformları için bağlayıcılar bulunuyor. 

Primer'in önceki yatırım turu ve ekibi

bu vesileyle girişimin Mayıs ayında 3.8 milyon euro yatırım aldığını hatırlatalım. Balderton Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna TransferWise'ın kurucu ortağı Taavet Hinrikus katılım göstermişti.  Yatırım turunun peşinde Zoom üzerinden 100 tüccara teknik atölyeler veren Primer, tip tabanını genişletmek için elinden geleni yaptı. 

6 ayrı ülkede 23 çalışanı yer alan Primer, Avrupa pazarındaki orta ölçekli ve büyük e-ticaret şirketleri tarafından ödeme akışında tercih ediliyor.  Primer'in bu yeni yatırım turu ile aldığı yatırım miktarı 17.8 milyon euroya ulaştı. Teşebbüs, alınan yatırımı uluslararası iş geliştirme ve ekibi ölçeklendirme için kullanacağını açıkladı. 

Kaynak: webrazzi.com