Konum bazlı reklam ve zeki büyük kasaba teknolojileri şirketi Firefly, Hyundai Motor America ile başlattığı pilot programın duyurusunu yaptı. Hyundai Drive by Firefly adı verilen program ile kasıt, ulaşımı demokratikleştirerek elektrikli araçların benimsenmesini süratli gitmek.

Program, Firefly'ın hizmet verdiği Austin, Boston, Chicago, Dallas, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, and Washington D.C'de başlatılacak.

Program zarfında Firefly'ın zeki ekranları, bu kere Hyundai'nin elektrikli araçlarının vasıta içi ve vasıta üstüne yerleştirilecek. Böylece sürücülerin  reklam geliri elde etmesi sağlanacak. Programın ilk aşamasına taksi, vasıta paylaşımı ve yemek dağıtımı hizmeti veren profesyonel sürücüler ve filo operatörleri dahil edilecek. Bu program tamamen sürücülerin takvim 3600 dolar ilave kazanç elde edeceği tahmin ediliyor. 

Firefly'ın kurucusu ve CEO'su Kaan Günay, “Bu programı Hyundai Motor America ile başlatmaktan nedeniyle coşku duyuyoruz. Şirketin sıfır emisyonlu araçların benimsenmesini büyük ölçüde hızlandırdığına inanıyoruz. Bu yüzden mobilitenin geleceğini bitmiş tasarlama ve demokratikleştirme vizyonumuzu paylaşmasını önemsiyoruz" diye konuşuyor.

Şirket, 2017 yılında iki Türk girişimci Kaan Günay ve Övünç Kardeşler göre kuruldu. Şirket, sürücülerin kendi araçlarına reklam almalarını ve bu sayede ilave gelir elde etmelerine ihtimal temin etmek için yola çıktı. Marka tarafına ise  enerjik içerik, ölçümleme, yatırım getirisi hesaplama imkanı sunuyor. Şimdiye dek 53,5 milyon dolar yatırım topladı. Yatırım yapanlar aralarında Google Ventures, Industry Ventures, NfX, GBA gibi yatırım şirketleri yer alıyor.

Şirket, 2020 yılında Strong Outdoor'u satın aldığını duyurmuştu. Şirket, 13 milyon dolar karşılığında Firefly'a satılmıştı. Bu satın almanın ardındaki Firefly'ın akıllı ekranları Uber veya Lyft dışarıya geleneksel taksilerde de yer almaya başladı. Kasım ayında gerçekleşen Webrazzi Summit 2021'e katılan Kaan Günay şirketin Türkiye'deki genişleme planlarını paylaşmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/06/konum-bazli-reklam-girisimi-firefly-hyundai-drive-by-firefly-programini-baslatiyor