Kurumların müşterilerine uzaktan hizmet verebilmesi için geliştirilmiş bir online irtibat platformu olarak hizmet veren AssistBox, video ve tele konferans, kimlik doğrulama, OCR, NFC, uzak mobil cihazı teftiş etme, randevu ve kuyruk yönetimi gibi özellikler sunuyor.

2018 yılının Ağustos ayında Bora Gül ve Yıldıray Yılmaz tarafından kurulan AssistBox, şu lahza için 5 kişilik bir ekip kadar yönetiliyor. AssistBox, tek satır kod ile müşterilerine ait web sitesi, mobil kullanım ve web uygulamalarının içine yerleştirilebiliyor ve API'lar vasıtasıyla da iç sistemlerle bütün entegre şekilde çalışabiliyor. Paylaşılan bilgilere tarafından AssistBox'ın sektörel ihtiyaçlara karşın 6 adet çözümü bulunuyor.

Bu çözümler arasında finans sektöründe insanların şubeye gitmeden hesap açma vb. işlemleri gerçekleştirebildiği uzaktan müşteri edinim platformu, eksper ve tehlike mühendislerinin riziko adresine gitmesine gerek bırakmayan uzaktan hasar ekspertiz ve risk analizi platformu, fiziki mağazalarını online ortama taşıyan ve müşterilere ev konforunda alışveriş imkanı sağlayan online mağaza deneyimi platformu, doktorların online tetkik ve yoklama randevularını gerçekleştirebilmelerini sağlayan tele sıhhat platformu, satmak sonrası süreçlerde teknik takviye çalışanlarının müşterilerin sahip olduğu kombi, modem ve mobilya gibi bir üründe sorun yaşaması durumunda uzakta müdahaleyi ve çözümlemeyi muhtemel kılan uzakta teknik yardım platformu ve işitme engelliler için çağrı merkezi ihtiyaçları için kullanılan video konferans platformu bulunuyor.

9 iş ortağına ve 24 müşteriye sahip olan AssistBox, paylaşılan bilgilere kadar 2019 yılında yüzde 670, 2020 yılında ise yüzde 310 parasal büyüme gerçekleştirdi. AssistBox'ın iş ortakları arasında Türkiye'de Turkcell Global Data, EY Türkiye, Innova, Intertech, VeriPark ve Aksis bulunuyor. Yurt açık havada İspanya, İsviçre ve Azerbaycan'da iş ortaklarımız bulunmaktadır.

Kısa vakit önce İspanya'dan bir herif de edinen AssistBox, globalde Sight Call ve TechSee gibi rakiplere sahip. Kullanım kolaylığı, özelleştirme olanağı ve fiyat avantajı ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen AssistBox, bugüne değin herhangi bir yatırım almadı. Platformu kullanan sabit kullanıcı ya da gereklilik duyulan hat sayısı bazında takvim lisanslama üzerinden kazanç elde eden AssistBox, bunun yanı sıra on-premise montaj, mobil SDK ve white-label kullanımına yönelik ek hizmetler de sunuyor.

İş geliştirme ve satmak tarafında yurt dışındaki meslek ortağı ve müşteri sayısını artırmayı hedefleyen teşebbüs, yıl ardına kadar yazılım ekibini iki katına çıkarmayı da planlıyor. Son olarak AssistBox'ın QNBEYOND'un üçüncü dönemine seçilen 8 teşebbüs aralarında yer aldığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/23/firmalarin-uzaktan-hizmet-verebilmelerini-saglayan-online-iletisim-platformu-assistbox/