Satın alma kararı vermeden önce uyarı etmeniz gereken birincil nokta çözünürlük değeridir. Bu konuda tercihinizi yaparken ise donanımınızı göz önüne almalısınız. Sisteminizin gücüne kadar; FHD, 2K ya da 4K çözünürlüklü bir ürüne yönelebilirsiniz.

Keza panel tipi de monitörü seçim sebebi haline getiren unsurlardan biri oluyor. IPS paneller, geniş izleme açısı ve renkleriyle dikkat çekerken, TN paneller onarım hızıyla öne çıkar. Hem VA panelli ürünler de karşımıza çıkmakta. 2.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemizde ise üç panel tipinde de alternatifler var.

Ekran tazeleme hızı ise oyuncu monitörlerinde en kayda değer kriterler aralarında yer alıyor. Bu kapsamda asgari 75 Hz ürünlere yönelmeniz gerekirken, rekabetçi oyunlar oynayacaksanız veya fazla enerjik bir sisteminiz varsa 144 Hz ve üzeri değerleri seçim etmelisiniz.

Tepki süresi de hız ile benzer noktalardan biri. MS (milisaniye) olarak ifade ettiğimiz bu değerinde, monitördeki piksellerin harekete geçişindeki gecikmeyi ifade ediyor. Oyuncu monitörlerinde 1 ms tepki süresi ideal olacaktır.

Diğer yana monitörün temas teknolojilerini de satın alma kararınızı vermeden denetleme etmelisiniz.

2.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri

Her mahsul grubunda olduğu gibi oyuncu monitörlerinde de çok yetenekli ve üstteki segment modeller var. Ama biz fiyat performans ürünlerini bir araya getirdik. Dilerseniz lafı uzatmadan derlediğimiz ürünlere geçelim.

1 – Asus TUF Gaming VG249Q1R 23.8″

Tayvan merkezli Asus’un TUF Gaming serisi ürünü, 23.8 inç boyutu ve FHD (1920x1080p) çözünürlüğüyle öne çıkıyor. aynı zamanda IPS panele sahip cihaz, yüksek manzara kalitesi vaat ediyor. 144 Hz tazeleme hızı ve 1 ms tepki süresi de rekabetçi oyunlar için uygun bir profil çiziyor.

Asus TUF Gaming VG249Q1R 23.8″

2.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemideki cihaz, gecikmeyi ortadan kaldıran FreeSync teknolojisine de sahip. Shadow Boost teknolojisi sayesinde karanlık bölgelerdeki detayları da zahmetsizce görebilirsiniz.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

2 – LG 24GN650-B 23.8″

Derlememizde fiyat performansıyla öne meydana çıkan bir diğer ürün ise LG’nin 23.8 inç boyutundaki monitörü oldu. FHD çözünürlüklü cihaz, 144 Hz tazeleme ve 1 ms tepkime süresine sahip. Ayrıca IPS ekranı doğru manzara kalitesiyle de uyarı çekiyor.

LG 24GN650-B 23.8″

Diğer yandan FreeSync desteği de monitörde gecikmeyi önlüyor. Cihazın eğimi ayarlanabilir standı da artıları arasında yer alıyor.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

3 – AOC C24G2U/BK 23.6″ Curved

2.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemizin üyesi, 23.6 inç boyutunda ve FHD çözünürlüğünde. Cihazın en dikkat çeken noktası ise 165 Hz tazeleme hızı oluyor. VA panele sahip mahsul, FreeSync Premium ile akan ve yırtılmasız görüntülerle oyun deneyimi taahhüt ediyor. Hem cihazın 1 ms tepki süresi olduğunu belirtelim.

AOC C24G2U/BK 23.6″ Curved

Cihazın kavisli tasarımı da oyun oynarken size atmosferi daha fazla hissettirmeyi amaçlıyor. Öteki yanlamasına üründe; VGA, HDMI ve Display portları yer alıyor.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

4 – Acer VG240YPbiip 24″

Derlediğimiz 2.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri arasındaki ürün; gösterme kalitesi, tasarımı ve ses performansı ile ön plana çıkıyor. IPS panele sahip FHD çözünürlüklü aygıt, ince çerçevesiyle estetik tasarımıyla uyarı çekiyor. Ayrıca 2 Watt dahili hoparlörü baştan sona monitör yüksek etkili ses performansı taahhüt ediyor.

Acer VG240YPbiip 24″

Diğer yana 144 Hz tazeleme hızı, 1 ms reaksiyon süresi ve FreeSync desteği cihazı oyuncular için çekici kılıyor. Ayrıca Blackboost teknolojisi karanlık sahnelerde detayları görmenize tezgâhtar oluyor.

Ürünü buradan satın alabilirsiniz.

5 – ViewSonic VX2458-MHD 23.6″

Listemizde kendine yer bulan ViewSonic’in ürünü, FHD çözünürlüğe ve TN panele sahip. Aygıt, 144 Hz tazeleme ve 1 ms reaksiyon süresiyle de özellikle rekabetçi oyunlarda avantaj sağlıyor. Keza monitörde; oyun, sinema, internet ve metin gibi ayrı tatbik modları yer alıyor.

ViewSonic VX2458-MHD 23.6″

Öteki yana 2.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri derlememizde, yukarıda açıkladığımız ürünlere alternatif modeller yer alıyor. Tüm ürünlere ve fiyat bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Önerdiğimiz bütün ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

6 – BenQ Zowie XL2411P 24″

7 – Samsung LC24RG50FQMXUF 24‘’

8 – Acer KG241QS 23.6″

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/fiyat-performans-canavari-en-iyi-oyuncu-monitorleri
Yorumlar