Teknoloji üreticisi Samsung yeni QLED teknolojili Odyssey Neo G9 oyun monitörünü tanıttı. Bilgisayar oyunları oynamayı sevenlerin ilgiyle beklediği cihazların özellikleri ortaya çıkıyor. Samsung’un da bu alanda önde gelen markalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Yeni cihazın en kayda değer özelliği ise 2.000 nit parlaklığa ulaşması. Ama fiyatı da özellikleri gibi oldukça ‘premium’.

Samsung, katlanabilir telefonları için beklenen haberi verdi

Samsung Odyssey Neo G9’un başlıca özellikleri

Odyssey Neo G9 oyun monitörü şimdiden piyasadaki en büyük ve en düzgün ekranlar arasında yer alıyor. Bu oyun monitörünün en belirgin özelliği parlaklık seviyesinin 2.000 nite çıkması. Keza 49 inçlik ekran, tabi yanlamasına iki QHD monitöre eşit DQHD adı verilen uzun ve çok geniş QHD çözünürlüğe sahip.

Samsung Odyssey G9

HDR2000 ile daha fazla kontrastı görebilirsiniz. Böylece arka planda saklanan düşmanlar gibi, oyununuzdaki bir sahnenin karanlık gölgelerindeki veya parlak alanlarındaki şeyleri tanımlamanıza ihtimal tanıyan gölgelerde ve parlak noktalarda daha pozitif detaylar göreceksiniz.

Apple’ın 12.9 inç iPad Pro M1‘i ve şirketin Pro Display XDR monitörü 1.600 nitlik bir en yüksek parlaklık derecesine sahip. Oysa genel parlaklık 420 nit olarak derecelendi. Samsung Odyssey Neo G9’da HDR2000 parlaklık derecesini edinmek için şirket, Neo QLED TV’si gibi bir takım popüler QLED televizyonlarında bulunan Quantum Matrix Teknolojisini kullanıyor.

Karanlık noktalar ortaya çıkacak

Şirket, matristeki kuantum mini LED’lerin, arka ışığın daha yüksek çözünürlüğe ve parlak ile karanlık arasında daha ince ayrımlara sahip olduğunu açıkladı. Samsung, “Bu yeni nesil ekran teknolojisi, yeni bir ışık kaynağı Quantum Mini LED ile etkinleştiriliyor. Geleneksel bir LED’in 1/40 yüksekliğinde olan Quantum Küçük LED, çok daha fazla LED ile doldurulmuş harika derecede ince mikro katmanlara sahip.” dedi.

Samsung QLED oyun monitörü

Şirket, bu teknolojinin 2.048 karartma bölgesi ve daha iyi ışık kaynağı kontrolü için geliştirilmiş 12-bit tonlama kullanan ekranda mükemmel siyahlar ve beyazlar elde ettiğini iddia ediyor. Neo modeli, bir süredir piyasada olan standart Odyssey G9’un ayırt edici özelliklerinin çoğunu koruyor. Mesela, 1000R ekran eğriliği ve 32:9 en irtifa oranı gibi. Bu yılki model, orijinal Odyssey G9 tasarımının arka yüzündeki eşsiz parlak beyaz kaplamaya da sahip.

bununla beraber, önceki sürüm gibi Neo sürümü de seri tempolu oyunlar oynarken süper görüntüler için keza AMD FreeSync Premium Pro ayrıca de Nvidia G-Sync teknolojilerini destekliyor. Panel, Display Port 1.4 ve yeni HDMI 2.1 standardını destekleyerek konsollarla ve PC oyunlarıyla kullanıma uygun hale getiriyor.

Samsung oyun monitörü

Hem yeni Odyssey Neo G9 keza de standart Odyssey G9, 240 Hz onarım hızlarını ve 1 ms‘lik çabuk tepki zamanını destekliyor. Samsung, 49 inçlik monitörün ne süre piyasaya çıkacağına dair ise bir tarih vermedi. Oysa ön siparişler 29 Temmuz’da başlayacak.

aynı zamanda, fiyatı oldukça yüksek. Odyssey G9 şu anda 1.599 Dolara satılıyorken, HDR2000 teknolojili Neo modeli 900 Dolar daha yüksek. Samsung, Odyssey Neo G9’un fiyatının 2.499 Dolar olduğunu açıkladı. Yani güncel kur ile 20 bin TL‘nin üzerinde.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/samsung-qled-odyssey-g9-oyun-monitoru-tanitildi