Otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen elektrikli araç teknolojileri, her geçen gün daha da popülerleşiyor. Popülerleşme ile birlikte otomobillere güç verecek olan elektrikli vasıta pillerine olan ihtiyaç da artıyor. Bu sorun sebebiyle otomotiv sektöründe bulunan pek koskocoman firma, elektrikli araçlar için piller üretecek fabrikalar kurmaya başladı.

LG Energy'nin ABD'de pil üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Reuters'ın paylaştığı bilgilere kadar ABD'nin en manâlı otomobil üreticilerinden olan Ford, elektrikli araçlarda kullanılacak piller üreten büyük bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. 

Ford tarafından 3,5 milyar dolarlık yatırımla kurulması beklenen pil fabrikasının ABD'nin Michigan eyaletinde kurulacağını da ekleyelim. Ford, fabrika için Çin merkezli batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology Co (CATL) ile meslek birliğine gidecek.

Ford ve Contemporary Amperex Technology Co meslek birliği ile kurulacak olan fabrika toplamda 2 bin 500 karakter istihdam yaratacak. Michigan eyaletinin 2 bin 500 karakter istihdam karşılığında Ford'a 1 milyar dolarlık teşvik sunması da bekleniyor.

Michigan'da kurulması beklenen pil fabrikasının Ford kadar bu alanda gerçekleştirilen ilk yatırım olmadığını da hatırlatalım. Ford'un SK Innovation ile elektrikli vasıta ve batarya üretmek için ABD'de iki büyük imal tesisine 11,4 milyar dolar yatırım yapacağını 2021 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Elektrikli araçlar konusunda önemli adımlar atan Ford, yatırımlarına devam ediyor.

Ford ve Contemporary Amperex Technology Co meslek birliğinin bu hafta içinde resmi olarak açıklanması da bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/13/ford-3-5-milyar-dolarlik-yatirimla-batarya-fabrikasi-kuracak