Ford, geçen senelerde Tesla'ya geçen Apple'ın eski baş mühendisi Doug Field'ı işe aldı. Deneyimli idareci, ileri teknoloji ve gömülü sistemler sorumlusu olacak. Dün yapılan açıklamaya tarafından Field, bu yeni görevde aracısız olarak Ford Başkanı ve CEO'su Jim Farley'e rapor verecek.

Bu transfer, Ford'un Tesla ve elektrikli araçlar ve teknoloji alanındaki öteki markalar ile rekabet edebileceğini göstermesi konusunda manâlı bir adım olarak değerlendiriliyor. Navigasyon, sürücü destek teknolojisi, bağlantılı hizmetler ve vasıta siber güvenliği dahil olmak üzere Ford ve Lincoln araçlarında kullanılan bütün teknolojinin tasarımından, geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumluluk sahibi olacak.

Yuvaya dönüş...

Field aynı zamanda Ford'un yeni tür benzer ürünlerini ve deneyimlerini geliştirmek için Ford'un baş mahsul platformu ve operasyon sorumlusu Hau Thai-Tang ile yakın çalışacak. Thai-Tang, ürün geliştirme, satın alma, tasarım, araştırma ve ileri mühendislik ve üretimini denetlemeye devam edecek.

Kariyerine 1987 yılında 1993'e dek Ford'da geliştirme mühendisi olarak çalışan Doug Field, “Ford ile her zaman derin bir bono hissettim. Hatırladığım kadarıyla Ford ürünleri her zaman hayatımda. Bu yüzden Ford'un gelecek yüz yıla hazırlanmasına asistan olma fırsatı için minnettarım " diyerek şirketle olan gönül bağını ortaya koyuyor. Doug Field, Mac bilgisayarların donanımından sorumlu idi. Apple'ın baş mühendisliğini yaparken 2016'da Tesla'ya geçti. Kariyerini baş araç mühendisi olarak sürdürmeye karar verdi. Field, 2018'de Apple'a ‘Project Titan' sorumluluk sahibi olarak geri döndü.

Ford takriben beş senedir otonom ve elektrikli vasıta tarafında yaptığı yatırımlarla kendi eksenini bu konuda genişletiyor. ABD'nin ikinci en büyük vasıta üreticisi bu alanda oldukça iddialı... Şirketin elektrikli ve otonom vasıta odağında yatırım ajandasının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz!

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/08/ford-applein-eski-bas-muhendisi-doug-fieldi-ise-aldi