ABD’li otomotiv devi, nesnelerin interneti konusunda kazandığı tecrübeleri sahaya aktarmaya başladı. İnternet bağlantı hızlarının artan bir şekilde arttığı çağımızda, Ford Power-Up yazılım güncellemesi ile bu soruna bir çözüm getiriyor.

Google, Android Auto yüzünden para cezası aldı

Google antitröst davaları sonucu para cezası almaya devam ediyor. Bu sefer ise İtalty Rekabet Kurumu Android Auto sebebiyle teknoloji devine ceza kesti.

Ford araçlar için sunulan kablosuz yazılım güncelleme imkânı sadece multimedya sistemlerini güncellemek ile kalmayacak. Power-Up özellikle üstteki seviye modellerde 110’dan pozitif bilgisayar modülünü de güncelleyebiliyor.

Ford araç sahipleri için fena haber ise bu güncelleme imkânı sadece yeni araçlarda yer alacak. Işyeri yaptığı açıklamada yeni üretilen araçların adeta hepsinde kablosuz güncelleme imkânının sunulacağını açıkladı. Buna kadar firma 2022 modellerinde bu özelliği devreye alacak.

Ford, 2028 yılına dek Power-Up kablosuz yazılım güncelleme özelliğine sahip 33 milyon araç üretmeyi planlıyor.

Işyeri, 2028 yılına kadar Power-Up ‘ın yanında Amazon Alexa asistanı ile donatılmış 33 milyon vasıta üretmeyi planladı. Ford araçlar için kablosuz güncelleme imkanı sunan Power-Up hizmetinin ise hangi ülkelerde kullanacağına dair bir data paylaşılmadı. Ama Ford’un stratejisine bakılırsa marka tüm dünyada sattığı üstteki düzey araçlarında bu özelliğe yer verecek.

Araçlara yerleştirilecek Alexa asistanı da sürücülere kayda değer imkanlar sunuyor. Asistanı kullanan sürücüler, motorlarını çalıştırmak ya da durdurmak, kapıları kilitlemek ya da başlamak, camlarının buzunu çözmek, arama yapmak veya müzik araklamak için sesli kontrolü kullanabilecekler.

Alexa akıllı ev cihazlarına sahip olan sürücüler de iki sistemi birbirine bağlayacak. Böylece Ford vasıta sahipleri, evin ışıkları tutuşmak ve garaj kapısını araçtan açma imkanına sahip olacak. Ford, Amazon Alexa sesli asistanını bu sene ABD ve Kanada’da 7 yüz bin araca yerleştirecek. Firmanın bu kayda değer adımı ilk adımda öteki ülkelere açılmayacak.

Firmaya göre, Ford araçlar için gelecek kablosuz güncelleme teknolojisinin hem sürücüleri keza de bu yazılımları güncellemeye süre ayıran yetkili bayileri büyük bir yükten kurtaracak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ford-araclara-kablosuz-guncelleme-power-up
Yorumlar

Kategori Haberler