Temmuz ayının sona ermesiyle beraber büyük şirketler her sene olduğu gibi ikinci çeyreğe ait parasal raporlarını açıklamaya başladılar. Bunlar arasına katılan otomobil üreticisi Ford, 2021 2. çeyrek dönemine ait gelir tablosunu paylaştı. Bütün dünyada aralıksız ve araçları dahi negatif anlamda etkileyen çip sıkıntılarına rağmen kâr elde ettiğini duyurdu.

Ford, benzin kokulu bir parfüm üretti

Ford F-150 Lightning 120 bin ön sipariş aldı

Paylaşılan rapora göre, Ford’un 2021 2. çeyrekte net gelirleri 561 milyon dolar artış gösterdi. Toplam gelirlerinin ise 26,8 milyon dolar olduğu belirtildi. Mayıs ayında piyasaya sürdüğü Ford F-150 Lightning pick-up kamyoneti özelinde de veriler paylaşan şirket, çıkışından bu yanlamasına toplamda 120 bin adet ön sipariş ürettiğini açıkladı. Bu sayının nihai satış adedi olmadığını da belirtmekte menfaat var.

Ford F-150 LightningResim: Ford Motor Company

Kazanç açıklamasına göre, siparişlerin yüzde 75’i yani 90 binlik kısmı yeni Ford müşterilerinden gelmiş durumda. Total ile kıyaslandığında bu data dörtte üçlük bir dilime tekabül ediyor. Yurt dışı fiyatı 40 bin dolardan başlayan Ford F-150 Lightning en üst düzey modelini satın almak isteyenler için 90 bin dolara mâl olacak. İş odaklı araç, tanıtımının peşinde 24 saat geçmeden 20 binden artı ön sipariş almıştı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/ford-f-150-lightning-siparis-rakamlari-beklentileri-asti