Ford, Avrupa'da 2018'den beri elektrikli ticari araç teknolojisi için çalışmaya başlamıştı. Ford Elektrikli Minibüs E-Transit'i bu yılın sonunda piyasaya süreceğini açıklamıştı. Ardından elektrikli pick-up segmentine giren F-150 Lightning modelinin ise 2022'nin bahar aylarında müşterilere gönderileceğini duyurmuştu. Bu adımlar, ticari müşterilerinin elektrikli vasıta (EV) filolarında sıkıntı yönetimini kolaylaştırmak için sıkıntı yönetimi ve filo izleme hizmeti şirketi Electriphi'yi satın alacağını açıklamasıyla pekişti.

2025 yılına kadar 30 milyar dolardan fazla yatırım yapma planının bir parçası olarak gerçekleştirilen satın alma, Haziran ayının sonunda tamamlanacak. 2030'a dek araba üretiminin yüzde 40'ının elektrikli modellerden oluşması hedefleyen Ford, satın almayla ilgili detayları açıklamadı.

2018'de kurulan San Francisco merkezli Electriphi'den 2030'a kadar 1 milyar dolardan fazla gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu şirket, 30 kişilik ekibiyle elektrikli Transit van ve F-150 Lightning Pro modeli için yeni oluşturulan Ford Pro meslek birimine dahil edilecek. Böylece Ford, tamamen elektrikli araç kullanmayı seçen ticari müşterileri için şarj yönetimini kolaylaştıracak. Ford'un başka mümkün hedefi ise, E-Transit ve Lightning Pro için yazılımı meydana getirmek olsa da bir taraftan Electriphi'nin tip tabanına da hizmet etmeye devam etmek.

Ford Pro CEO'su Ted Cannis, "Bu satın almayla Ford Pro elektrikli araç ve hizmetler portföyündeki mevcut gelişmiş teknoloji IP'si ile ticari müşteriler için deneyimi artıracağız ve sorumluluk için çözüm kaynağı olacağız" diye konuşuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/18/ford-electriphi-yi-satin-aldi