1- PUBG: PlayerUnknown’s Battlegrounds

Fortnite sanki oyunlar listemizde en fazla oynanan oyunlar aralarında bulunan PUBG, popülerliğini sürdürüyor.

Bluhole kadar geliştirilen ve yayınlanan PUBG, ilk çıktığı günden beri ilgi odağı durumunda. Keza turnuva ayrıca de E-spor tarafında büyük gelişme bildiren oyunun çoğu versiyonu yer alıyor.

Mobil, PC ve Konsol versiyonları bulunan oyun her platformda oynanabiliyor. İlk olarak 100 birey ile başlayan çaba sayısı E-spor müsabakalarında ise 60 birey olarak belirlendi.

Oyunun içerisinde bulunan haritalar oyuncular için bambaşka bir misafir etme kaynağı. Bu zamana değin oyuna dahil olan haritaları sıralayacak olursak; Erangel, Miramar, Sanhok, Vikendi, Karakin ve Paramo gibi seçeneklerle karşılaştık.

2- Apex Legends

Fortnite sanki oyunlar listemizdeki bir öteki battle royale oyunu Apex Legends, 100 milyondan fazla oyuncu sayısına sahiptir.

Respawn Entertainment göre geliştirilen oyunun yayıncılığını Electronic Arts yapıyor. 4 Şubat 2019 yılında piyasaya sürülen battle royale oyunu Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One konsol desteği ile çıktı.

Apex Legends 2021 yılı itibariyle 100 milyon üstünde oyuncu sayısına sahip. Hayatta kalma oyunlarına yeni bir soluk getiren üretim, en çok oynanan battle royale oyunları arasında yer alıyor.

3- Call of Duty: Warzone

Raven Software ve Infinity Ward göre geliştirilen oyun 10 Mart 2020 tarihinde piyasaya çıktı. Oyunun Xbox One, PlayStation 4 ve PC için desteği yer alıyor. Battle royale temalı oyun 2019 yılında çıkan Call of Duty: Çağdaş Warfare‘in bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Call of Duty: Warzone, Verdansk adındaki bir haritada geçiyor. Burada 150 oyuncuya karşı mücadele ediyorsunuz. En son hayatta kalan takım veya birey oyunu kazanıyor.

4- Rings of Elysium

Aurora Studios kadar geliştirilen Ring of Elysium çok oyunculu bir savaş oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oynaması bedava olan bu oyuna birçok platform üzerinden erişmek mümkün. Oyunu diğerlerinden farklı kılan özelliği ise her bir karakterin arkadaki planda ayrı bir hikayesi olmasıdır.

Her sezon oyunculara üç yeni şahsiyet sunan battle royale oyunu havalı grafikleriyle de dikkat çekiyor.

5- Battlefield 1

Birinci Dünya temasını yansıtan Battlefield 1 en fazla oynanan hayatta kalma oyunları aralarında yer alıyor.

DICE firması kadar geliştirilen Battlefield 1, Birinci Dünya Savaşı’nı konu alıyor. Frostbite 3 oyun motoruyla geliştirilen oyun  Windows 10, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında çıkış yaptı.

Hem tek oyunculu hem de fazla oyunculu modu yer alan Battlefield 1, kendine özgü yapısıyla diğer hayatta kalma oyunları arasından sıyrıldı. Keza oyun içerisinde Piyade, Vasıta ve Elit olarak üç öbür sınıf yer alıyor. Bu sınıflar da kendi içerisinde çoğu savaşçı modeli barındırıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/fortnite-benzeri-en-iyi-5-battle-royale-oyunu
Yorumlar