ÖTE TARAFTAN Washington Post göre ele geçirilen bir Excel dosyası, Epic’in Ocak 2017 ile Ekim 2019 aralarında Microsoft ve Sony‘ye yaptığı ödemelerin ezici genelde Fortnite’a ait olduğunu ortaya koydu. Epic’in sahibi olduğu Rocket League başta elde etmek üzere diğer oyunlarının payı ise daha düşük oldu.

Bu süre kapsamında Epic, Apple 237 milyon dolar ödedi. Mukayese için işyeri, yalnızca 2020’de Microsoft’a 245 milyon ve Sony’ye de 451 milyon dolar ödediğini söyledi. Mahkemede açıklanan bu bilgi, iOS‘un sahiden Fortnite için en büyük olmadığını göstermek için Epic tarafından mahsus yayınlandı.

Yayınlanan belgelerde Epic Games’in platform sahiplerine milyonlarca dolar ödediği bilgisi, Fortnite’ın gelir konusunda önemli bir silah olduğu anlamına geliyor. Zira firmanın PlayStation ve Xbox‘ta yüzde 30 mağaza ücretini ödediği anlaşılıyor. bu nedenle Fortnite’dan kazanılan toplam paranın miktarı gerçekten de koskocoman.

Epic ve Apple arasındaki dava, önümüzdeki üç hafta her tarafında devam edecek. Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek duruşmalarda Apple CEO’su Tim Cook‘un da açıklama vereceğini belirtmekte menfaat var.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/fortnite-iki-yillik-kazanciyla-dudak-ucuklatti
Yorumlar