Bir süredir Türkiye'den ve dünyadan ünlü isimlerin dikkatini çekmeye başlayan NFT pazarı sonunda geleneksel medyanın da ilgisini kazandı. Fox  "The Masked Singer" isimli şovu için kalabalık odaklı bir NFT kurgusu ile karşımızda.

Başta bilmeyenler için "The Masked Singer" dan azıcık bahsetmekte üstünlük var. O Ses Türkiye  gibi bir şarkı söylemek programı olan The Masked Singer'da ünlüler yüzlerini gizleyerek şarkı söylüyor. Jüri yerine program sunucularının yer aldığı programda, sunucular ve izleyiciler şarkıyı dinleyerek ünlüyü varsayım etmeye çalışıyor.

Müsabaka boyunca ünlüler her bir programda ipuçları bırakıyor. Sunucular da ipuçlarını değerlendirerek, ünlünün kim olduğunu bulma konusunda birbirleriyle yarışıyor. 

MaskVerse nasıl kurgulandı? 

Gelelim bu yarışmada NFT kurgusunun nasıl çalıştırıldığına. Şirket MaskVerse isimli bir platformu yayına alarak NFT satışını buradan gerçekleştireceğini açıkladı. Fox davet için üretilen ilk NFT'nin ücretsiz olacağını ve MaskVerse'ün Discord'una "özel erişim" sağlayacağını açıkladı. Laf konusu NFT dün yayınlandı. NFTlerin yayın tarihi doğal olarak The Masked Singer'ın yeni sezonunun ilk bölümünün yayın tarihine eşit getirildi. 

Yayın aşamasından daha sonra, izleyiciler koleksiyonlar meydana getirmek için NFT paketleri satın alabilecek. Fox, Kasım ayında ise bu NFT kurgusuna, bir oyun ekleyecek. Bu oyunda, oyuncular, programın yarışmacılarına ne olacağına oy verebilecek. Sonucu doğru varsayım etmenin ödülü ise daha da nadir NFT paketleri satın alma fırsatı olacak.

Fox, insanların eksiksiz koleksiyonlar oluşturabilmek için The Masked Singer sezonunun yarısında NFT'lerini değiş tokuş edebileceklerini veya satabileceklerini belirtiyor. İzleyiciler “Common Masks” koleksiyonunu tamamlayarak, daha da özel dijital öğelere ve keza reel hayattaki ödüllere erişebilecek. Discord topluluğunda daha pozitif yetki sahibi elde etmek da bu ödüller aralarında yer alıyor olabilir. 

NFT'ler ilk ilk önce yalnızca kredi kartları veya PayPal kullanılarak satın alınabilecek, fakat Fox, kripto para birimlerini de "yakında" desteklemeye başlayacağını açıklıyor. 

Fox'un NFT projeleri 

bu arada Fox'un daha önce de Blockchain ve NFT projelerine imza attığını belirtelim. Şirket, Mayıs ayında yaptığı bir yorumlama ile Rick and Morty'nin yaratıcısı Dan Harmon'ın canlandırma komedisi Krapopolis'in "tamamen Blockchain küratörlüğünde ilk canlandırma dizisi" olacağını duyurmuştu. Şirket, Blockchain Creative Labs adlı yepyeni NFT şirketi ile gösteri için ses getirmeyi amaçladı. Fox hem dizi özelinde bir NFT pazaryeri açacağını da duyurmuştu. 

Ülkemizde Cem Yılmaz'ın NFT eserlerini stand-up etkinlikleriyle ilişkilendirmesi bu anlamda atılan öncü adımlardan biri oldu. Yakında gösteri dünyasının ayrı gelir ve pazarlama modelleriyle NFT pazar yerlerinde yer alacağını anlatmak olası. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/14/fox-the-masked-singer-sovuna-ozel-nft-platformu-maskverse-u-duyurdu