Fransa merkezli sağlık durumu sigortası girişimi Bölge, 193 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Teachers' Venture Growth (TVG) liderlik etti. Temasek, Index Ventures, Coatue, Ribbit Capital, Exor, Dragoneer ve Lakestar isimler yer aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla 2,9 milyar dolara çıktı. 

Fransa pazarı için ürettiği sıhhat sigortası ürünleriyle öne çıkan şirket, Şubat 2016'da kuruldu. Charles Gorintin ve Jean Charles Samuelian kadar faaliyete geçirilen Alan, poliçeler ve ücretlendirmeler konusunda olabildiğince açık ve net hareket etmeyi amaçlıyor. 300 bin kullanıcıya sahip olan girişim, takvim 200 milyon dolar kazanç elde ediyor. Şirket; Fransa, Belçika ve İspanya'da faaliyet gösteriyor.

Fakat esas meslek alanı hala Fransa... Çünkü ülkede her çalışan ayrıca ulusal sağlık sistemi ayrıca de özel şirketler kadar sigortalanıyor. Sadece bir sigorta şirketi olarak anılmak istemeyen Alan, ilerleyen dönemde kullanıcılarının sağlığıyla ilişkili böylece fazla alanda faaliyet göstermeyi amaçlıyor. 

2020'nin Nisan ayında şirket, 54.4 milyon dolar yatırım almıştı. C serisi yatırım turunda Temasek liderliğinde 54.4 milyon dolar yatırım alan Alan'ın toplam yatırım miktarı 136 milyon dolara ulaşmıştı.

Özellikle Covid-19 pandemisiyle ABD'de dijital sağlık durumu sigortası işi yapan girişimlerin aldığı yatırımların aldığı yatırımlar günden güne artıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında sağlık durumu sigortasına odaklanan HealthCare.com'un C serisi yatırım turu 161,5 milyon dolar ile tamamlanmıştı. 2006 yılında kurulan şirket, sağlık sigortası arama ve mukayese platformu olarak tanımlanıyor. Şimdiye değin 244 milyon dolar yatırım bölge şirket, 10 yatırımcı göre destekleniyor.

Kasım ayında Medicare odaklı çalışan EasyHealth, 135 milyon dolar yatırım almış ve yatırım turuna  Anthemis Group ve QED Investors; Victory Park Capital, Nationwide Ventures, Health Ventures, Brewer Lane ve Operator Partners'ın katılımıyla öncülük ettiğini yazmıştık. Yeni yatırım şirketin büyüme hedefleri için kullanılacağını söylemiştik.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/05/fransa-merkezli-saglik-sigortasi-girisimi-alan-193-milyon-dolar-yatirim-aldi