Fransa merkezli fintech girişimi Alma, Cathay Innovation, Idinvest, Bpifrance'ın Large Venture fonu, Seaya Ventures ve Picus Capital'ın katıldığı yatırım turunda 49 milyon euro yatırım aldı. Girişim fiyatı yüksek ürünler için yeni bir ödeme seçeneği geliştiriyor ve bu ödeme sisteminde üç veya dört taksit yapabiliyorsunuz. Aynı bir ödeme yönteminin Klarna'da da olduğunu, oysa Klarna'nın Fransa'da etkinlik göstermediğini hatırlatalım.

2017 yılında hayata geçirilen Alma, satıcılar ve tüketiciler için bölünmüş ve ertelenmiş ödeme çözümleri sunuyor. Alma'yı satıcılar için cazibeli kılan, girişimin ansızın pozitif taksitle yapılan ödemelerle ilgili riskin yüzde 100'ünü de kendi elinde bulundurması. Zira bir tip dört taksit taksit bir bisiklet satın aldığında, ödeme birkaç aya bölünse bile satıcıya ilk günde ürününün tamamı için ödeme yapılıyor.

Alma'ya kart bilgilerinizi girdikten oysa 15 gün veya bir ay daha sonra ücretlendiriliyorsunuz. Satın aldığınız bir şeyden emin değilseniz ve geri gönderme şansınız olduğunu düşünüyorsanız platform size rahat sağlıyor.

Alma hem, şimdi satın alma ve 6, 10 veya 12 taksitin üzerinde ödeme yapma gibi daha uzun planlar sunmayı da hedefliyor. Teşebbüs, yeni yatırım baştan sona, ekibini üç katına çıkarmayı ve iki yıl içinde yıllık ödeme hacminde 1 milyar euroya ulaşmayı planlıyor. Alma bununla birlikte diğer ülkelerde etkinlik göstermeye de başlayacak, fakat bilhassa Fransız satıcıların öteki Avrupa ülkelerinde yaşamış Avrupalı ​​müşterilere ulaşmalarına muavin olmaya odaklanacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/25/fransiz-fintech-alma-49-milyon-euro-yatirim-aldi/