Biyoteknoloji şirketi Atomic AI, Playground Global liderliğinde 35 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin A Serisi yatırım turunun öteki katılımcıları aralarında Factory HQ, 8VC, Greylock, AME Cloud Ventures, NotBoring ve GitHub'ın eski CEO'su Nat Friedman, Curai'nin CEO'su Neal Khosla Doug Mohr ve Arc Institute kurucu ortağı Patrick Hsu vardı. Raphael Townshend tarafından kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 42 milyon dolara çıktı. 

Mayıs 2021 yılında faaliyete geçen şirket, ilaç keşfine odaklanıyor. Yapay zeka teknolojisini kullanarak RNA tabanlı ilaçlar üretmek için çalışıyor. RNA'nın fonksiyonel olduğuna inanan Raphael Townshend, bu konunun bir çare yöntemi olarak takip etmeye bedel olduğunu düşünüyor. Bir taraftan RNA'nın belli başlı görevi protein sentezini gerçekleştir. RNA protein sentezi için zorunlu bilginin alıcıdan vericiye taşınmasını ve kopyalanmasını sağlayarak kalıtımsal kod bilgisini transfer ediyor. Yani insan bedeninde RNA o kadar çok biyoloji ile ilgili olayda önemli bir inşa taşıdır. 

Yapay akıl (AI) ve cihaz öğreniminin kullanımı, ilaç keşif ve geliştirme süreçlerini hızlandırıyor. 2021'in Ağustos ayında Kanadalı Deep Genomics, suni zeka destekli RNA tedavisi için 180 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2015 yılında Brendan Frey tarafından kurulan ve hap keşfinde yeni bir dönemi başlatan şirketler arasında bulunan şirkete CPP Investments, Fidelity Management & Research Company LLC, Alexandria Venture Investments, Amplitude Ventures, Khosla Ventures, Magnetic Ventures ve SoftBank Vision Fund 2 göre yatırım yapıldı. Şirketin toplam yatırımı 236,4 milyon dolara çıktı.

Deep Genomics hedefi, yeni bir genetik hap evreni meydana getirmek. Yani RNA verileri aracılığıyla genetik olarak tanımlanmış hastalıklara alternatif tedaviler geliştirmek.1000'den fazla moleküler bileşiğin sanal kütüphanesini oluşturan şirket, böylece genetikçileri, biyologları, kimyagerleri ve hap geliştiricilerle çalışıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/26/biyoteknoloji-sirketi-atomic-ai-playground-global-liderliginde-35-milyon-dolar-yatirim-aldi