Webrazzi olarak Hepsiburada'nın katkılarıyla Future Talks isimli bir seriye başladığımızı ve 5 bölümden oluşacak olan serimizin üçüncü bölümünün konusunun ise "Parasal teknoloji, perakendenin geleceğini nasıl etkileyecek?" olacağını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Konuşmacıları arasında MoneyPay genel müdürü Mehmet Müstehlik ve Hepsipay genel müdürü Ozan Bayülgen'in yer aldığı serimizin üçüncü bölümü, Webrazzi'nin içerikten sorumluluk sahibi genel müdür yardımcısı Ahmet Buğra Ferah'ın moderatörlüğünde bugün gerçekleşti.

Hepsipay'in bir alışveriş arkadaşı olduğunu gösteren Hepsipay genel müdürü Ozan Bayülgen, Hepsipay'in Hepsiburada müşterilerine finansman konusunda değişik avantajlar sunduğunu da dile getirdi. Hepsipay'in neler sunduğunu marka lansman kampanyası ile kısa vakit önce anlattıklarını da paylaşan Bayülgen, platformun iade kolaylığı ve hemen al daha sonra öde çözümleri ile ön plana çıktığını da aktardı.

Hemencecik al daha sonra öde çözümü ile 1 milyon müşteriye sınır tanımlandığını ve 150 bin müşterinin kendilerine tanımlanan limitten faydalandığını da aktaran Bayülgen, derhal al sonradan öde çözümünün müşterinin satın alma gücünü pekiştiren özelliklerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Hepsiburada Premium üyesi olan kullanıcıların alışverişlerden yüzde 3 Hepsipay Papel kazandığını da andıran Bayülgen, kazanılan papellerin alışverişler için motivasyon ve destek sağladığını da belirtti. Hepsipay'in 10 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştığını da paylaşan Bayülgen, 2023 yılında Hepsipay sistemini diğer perakendecilerin kullanımına açmayı planladıklarını da paylaştı.

Migros'un çağdaş perakendeciliğin öncü şirketlerinden biri olduğunu belirten MoneyPay genel müdürü Mehmet Müstehlik, Migros'un fazla öbür faaliyetleri şirketleşme seviyesinde yöneten bir kurum olduğunu da aktardı. 9 aylık sonuçlara baktığımızda Migros'un 50 milyar TL'ye ulaşan bir ciroya sahip olduğunu da paylaşan Müstehlik, şirketin Migros Yemek Yemek, Paket Taxi ve MoneyPay gibi manâlı servislere sahip olduğunu da dile getirdi.

MoneyPay'in geçtiğimiz Ağustos ayında lisansını aldığını ve şu an için geçiş sürecinde olduğunu da gösteren Müstehlik, Ocak ayı içinde geçiş sürecini tamamlayacaklarını da aktardı. Müstehlik, kısa zaman içinde MoneyPay için bir lansman gerçekleştireceklerini de bizlerle paylaştı.

Hepsipay'in ön ödemeli kartını sunacaklarını da paylaşan Bayülgen, anında al sonra öde çözümü ile başlayan inovasyonun 2023 yılında devam edeceğini de aktardı. Hepsipay ve öteki çalışmalarının Hepsiburada'nın perakendenin dijitalleşmesinde lider olma vizyonunun bir parçası olduğunu da sözlerine ekleyen Bayülgen, Hepsiburada müşterilerinin gittiği bitmiş Hepsipay'in bir alışveriş arkadaşı gibi onların yanına konumlanacağını da aktardı.

Müşteri faydası için yapabilecekleri yeniliklerin peşinden koştuklarını da dile getiren Ozan Bayülgen, maddi perakendecilerden öğrenecekleri fazla şey olduğunun da altını çizdi.

Cüzdan, ön ödemeli kart, Hazırlanmış Sınır, 7/24 para transferi ve Migros mağazalarında QR ile alışveriş gibi özellikler sunduklarını paylaşan Mehmet Müstehlik, fatura ödeme fonksiyonu üzerinde çalıştıklarını ve bu özelliği önümüzdeki dönemde kullanıma sunacaklarını da belirtti.

2 bin 750 mağazaya sahip olduklarını da dile getiren Müstehlik, özellikle Hazırlanmış Limit özelliğinin oldukça popüler olduğunu paylaştı. MoneyPay çözümlerinin Migros'ta muhakkak bir olgunluğa ulaşmasının ardından Migros dışındaki müşterilere hizmet vermesi için iş birlikleri gerçekleştireceklerini de aktaran Müstehlik, odağına yemek ücretlerini alan yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını da paylaştı. Müstehlik, hizmetler olgunlaştıktan sonra perakende ve dışındaki sektörlerle buluşturmak üzere planlarını yaptıklarını da aktardı.

Ödeme konusunun perakende sektöründe epeyce manâlı olduğunun altını çizen Bayülgen, her bir perakendecinin müşterisine satın alma yolculuğunda hangi ortaklıklarla ne gibi faydalar sağlayabileceğini düşünmesi gerektiğini belirtti. İş birlikleri yapmanın kayda değer bir başarı faktörü haline geldiğini de sözlerine ekleyen Bayülgen, iş birliklerinin perakendecilere müşteri kazanımı ve ölçek avantajı sağlayabileceğini de paylaştı.

Hepsiburada'nın 11 - 12 milyonu aktif elde etmek üzere 30 milyondan fazla müşteriye sahip olduğunu aktaran Bayülgen, verinin perakendeciler açısından müşterilerin hayatını kolaylaştıran bir öğe olarak görülmesi gerektiğini de dile getirdi.

Dünyanın fazla seri değiştiğini ve bütün sektörlerin de değişimden etkilendiğini paylaşan Müstehlik, pandeminin alışveriş alışkanlıklarını yeniden sonra değiştirdiğini de aktardı. İngiltere'de e-ticaret hacminin bütün ticaret içindeki payının yüzde 40'lara geldiğini de aktaran Müstehlik, ülkemizde ise bu oranın yüzde 15 seviyelerinde olduğunu belirtti.

E-ticaret konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu da paylaşan Müstehlik, genç jenerasyonla birlikte tip profilinin değiştiğini de aktardı. Müşterilerin sürat ve konfor aradığının da altını çizen Müstehlik, firmaların meslek birliklerine açık olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/12/future-talks-un-ucuncu-bolumu-finansal-teknoloji-perakendenin-gelecegini-nasil-etkileyecek