Dijital yayın platformları konusunda ülkemizde son dönemde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. BluTV, Netflix, Mubi gibi platformlarından arkasından Prime Video'nun da Türkiye pazarına giriş yapmasıyla izleyiciler için alternatifler de arttı. Şu Anda ise bu alanda, diğerlerinden bir takım özellikleri ile ayrılan ve ilgiyle beklediğimiz yeni bir platform var: GAIN.

Kısa videoların olduğu yeni tür içerik platformu

GAIN, şahsi yayın akışı sunan, reformcu, öğretici, eğlendirici kısa videoların olduğu yeni cins bir içerik platformu olarak hayata geçirildi. Diziler, kısa filmler, mini belgelere dayanan serileri, spor, müzik ve gösteri programlarının yanı sıra günlük haber akışı ve canlı yayınlardan oluşan yerli-yabancı geniş bir yayınlama akışını GAIN'de bulmak muhtemel.

Harcanan zamanı ölçerek kullanıcının kısa zamanda tüketebileceği alternatif içerikler sağlıyor

Platform, yayın akışını kişiselleştiriyor ve izleyicinin tercihlerine kadar belirliyor. Yalnızca beğendiğiniz içeriklere kadar akış sunmakla kalmıyor, bununla beraber işe gidip gelme, yemeğe çıkma, mola gibi günlük rutinlerinize harcadığınız zamanı da ölçerek ona yerinde alternatif içerikler sağlıyor. Bu Nedenle günün her öbür derhal harcadığınız zamana ve içerik tercihlerinize yerinde bir akışla karşılaşmanız da olası oluyor. Özet Olarak platform; harcanan zamanı ölçerek kullanıcının kısa zamanda tüketebileceği alternatif içerikler sağlıyor. Üstelik GAIN'de kendi içerik listenizi de hazırlayabiliyorsunuz.

Bunların yanında spor, eğlence, teknoloji, haber gibi ayrı kategorilerde sürpriz konuklarla yapılan anlık canlı yayınlar GAIN'in yayın akışında yer alacak. 

Mücbir Sebepler'den yılbaşına özel "Mücbir Yılbaşı Partisi"

30 Aralık'ta yayınlama hayatına başlayacak platformda yılbaşına özel bir içerikler de mevcut. Pandeminin yoğun yaşandığı dönemde Instagram'dan yapılan canlı yayınlarla ciddi izlenme sayılarına ulaşan, Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş kadar hazırlanan ve sunulan Mücbir Sebepler de "Mücbir Yeni Yıl Partisi" ile GAIN'de canlı yayında olacak. Meşhur isimlerin de misafir olacağı "Mücbir Yılbaşı", 31 Aralık Perşembe akşamı 22:00'dan itibaren GAIN'den izlenebilecek. Partiye yeralma için ise buradan davetiye istek edilmesi gerekiyor. 

GAIN'in kurucusu, Filli Boya ile başarılara imza atmış bir isim: Favori Akpınar

Gözde Akpınar

Filli Boya ile ismi özdeşleşmiş Gözde Akpınar göre hayata geçirilen platformda aylık, yıllık ve farklı alanlara yönlendirilmiş paket ödemelerle abonelik sistemi olacak ve bu planlar tüketiciye tarafından gelişecek. Gözde Akpınar, ilerleyen zamanda içerik bazlı ödeme alınacağını da söylüyor. Ödemelerin Apple, Google Pay ve SMS üzerinden yapılacağı GAIN, mart ayında akıllı televizyon uygulamasının yayına alınacağını da belirtiyor.

Badana sektöründen sonradan, uzun süredir incelediği ve gönlünde yatan bir işi yapmaya karar veren Akpınar, GAIN'in kendi yayın akışı olan, daha büyük ölçüde 1-20 dakika aralığında farklı içerikler ve kategoriler sunan, kendi yayın akışı dıştan da kişiyi tanıyan ve akışta kişinin tercihlerini göz önüne bölge bir platform olduğunu söylüyor.

Favori Akpınar'ın bize verdiği bilgilere kadar GAIN'in gaye kitle sınırlaması yok. Kullanım kolaylığıyla her yaştan insana alışkanlık kazandırmayı, içerikler bambaşka ve kısa olduğu için daha genel bir izleyici kitleşine ulaşmayı hedefleyen platformda ilk olarak çocuk kategorisi bulunmuyor.

Platformun ilk etapta orijinal içerik listesi ise şu şekilde:

10 Bin Adım Open Mic Rap Yarışması Gain Sahne Elektromonolog Bir MFÖ Belgeseli – Ele Güne Karşı İlber Ortaylı ile Şeylerin Tarihi İlber Ortaylı ile Kışkırtıcı Sorular Sokopop Hayat Dudaklarda Mey Şokopop Skandallar & Co Şokopop Profiller Ahmet Mümtaz Taylan ile İstanbul Hesabı Teker Teker Sor Vedat Milor Şarkı Hikayeleri İlham Aldığım İdoller Metot Senkron Terapist Oyunlar Holding Überkiloz – Duraktan Durağa Ex Aşkım Türkiye'de Bayan Almak İstanbul Apartmanları

Platform, 30 Aralık'tan itibaren hem App Store'dan keza de Google Play Store'dan indirilebiliyor olacak. Şu lahza için başvuru formu mağazaları linklerini paylaşamıyoruz, ama GAIN'i buradan peşine düşüp takip edebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com