Ülkemizin manâlı teknoloji girişimlerinden Insider'ın Riverwood Capital, Sequoia Capital ve Endeavor Catalyst'den 32 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Insider'ın yatırımcıları aralarında yer alan Galata Business Angels üyeleri, hisselerinin bir kısmını Insider'ın yeni yatırımcılarına sattı.

Galata Business Angels göre bizimle paylaşılan bilgilere kadar bu satışa katılan GBA yatırımcıları sattıkları hisselerden TL bazında 527 çarpanla geri dönüş elde ettiler. Andırmak icabında GBA, 2012 yılında Insider girişimine 215 bin dolar yatırım yapmıştı.

Sequoia Capital'in birincil yatırımını gerçekleştirdiği 2018 yılında ise Galata Business Angels (GBA) vasıtasıyla yatırım yapmış olan bazı melek yatırımcıların hisseleri satın alınmıştı. Galata Business Angels üyelerinin gerçekleştirdiği hisse satışı ile birlikte ikinci exit de 527 çarpanla gerçekleşmiş oldu.

Bu durumun sonra gelen fonlara hisse satışıyla melek yatırımcıların exit için bekleme sürelerinin kısalabildiğinin manâlı bir kanıtı olduğunu da paylaşalım. 527 çarpanla gerçekleşen bu exit hem Galata Business Angels ayrıca de Türk girişimcilik ekosistemi açısından epeyce kayda değer. Ayrıca Insider keza de Galata Business Angels ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/25/galata-business-angels-insider-dan-ikinci-exitini-527-kat-carpanla-tamamladi