Galatasaray'ın kulüp tarihinin önemli olaylarını vurgulayan NFT koleksiyonunu Ekim ayında arz edeceğini geçtiğimiz Eylül'de sizlere aktarmıştık. Keza NFT koleksiyonu keza de daha önce Chiliz meslek birliği ile hayata geçirdiği kripto parası ile teknoloji ile iç içe bir spor kulübü haline gelen Galatasaray, attığı yeni adım ile birlikte girişimcilik ekosistemine de dahil oldu.

Galatasaray, bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile birlikte girişimcilik merkezi ve girişim sermayesi yatırım fonu kurduğunu duyurdu. Ülkemizde sporu, reformcu teknolojiler ve girişimler yoluyla ileri seviyelere nakliye hedefi ile yola çıkan Galatasaray'ın kurduğu girişimcilik merkezinin ismi ise "1905 Ventures".

Galatasaray tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye'de, spor teknolojilerini (SportTech) yenilikçi manzara açıları ile geliştirebilmek, bu alanda projelerini ilerletmek isteyen girişimcilere destek edebilmek, girişimcilerimizi en içten şekilde yönlendirebilmek ve bu projeleri hayata geçirebilmek amacıyla 1905 Ventures girişimcilik merkezinin kurulduğu belirtildi. Core Strateji ile hayata geçen bu merkezin haricinde bir önemli bildiri ise yatırım fonu. 1905 Ventures girişimcilik merkezi ve girişim sermayesi yatırım fonu İstanbul Portföy Teşebbüs Sermayesi iş birliği ile kuruldu.

Edindiğimiz bilgilere tarafından 1905 Ventures girişimcilik merkezinin Program Direktörü Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı İhsan Elgin oldu. Galatasaray Kulübü'nde girişimcilik ve yatırımcılık danışmanı tarafında yönetim kurulu üyesi olan İhsan Elgin'in 20 Ekim tarihinde düzenleyeceğimiz Webrazzi Summit 2021 konuşmacıları arasında yer aldığını da ekleyelim.

Dileyen girişimlerin 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında 1905ventures.com sitesi üzerinden 1905 Ventures hızlandırma programına başvurabileceğini de hatırlatalım. Başvuruların ardındaki seçilen girişimler, 5 haftalık bir eğitim sürecinden geçecek. Eğitimin peşinde ise demo day gerçekleşecek. Paylaşılan bilgilere kadar birincil yatırımın yılbaşında yapılması hedefleniyor.

Bizimle paylaşılan bilgilere kadar programa katılmaya hak kazanan girişimler, Galatasaray'ın tüm olanaklarından faydalanabilecek ve bu olanakları deneme amaçlı kullanabilecek.

1905 Ventures fonunun detayları

1905 Ventures kapsamında kurulan teşebbüs sermayesi yatırım fonunun büyüklüğü ise 25 milyon TL.Toplamda 20 girişime yatırım yapmayı hedefleyen 1905 Ventures, girişim başına 500 bin TL'ye kadar yatırım yapacak. dahası fona asgari 500 bin TL yatırım bedeli ile paydaş olunabileceğini de belirtelim. 1905 Ventures'ın odaklanacağı girişimler ise spor, oyun ve ağırlama alanlarında çözümler üreten girişimler olacak.

Galatasaray spor kulübü olarak tekrar tekrar yeniliğe ve bedel yaratmaya odaklandıklarını ve bu kapsamda da şipşak artan girişimcilik ekosistemimizin yetkisiz alanlarından olan spor ve eğlence girişimciliğinin fazla daha güçlenmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmesi için iki bacaklı bir yapıyı hayata geçirdiklerini gösteren 1905 Ventures girişimcilik merkezinin Program Direktörü İhsan Elgin, bunlardan ilkinin hızlandırma programı diğerinin ise yatırım şirketi olan 1905 Ventures olduğunu sözlerine ekledi.

Hızlandırma programının en önemli unsurunun Galatasaray kulübünün bütün imkanlarını girişimcilere test ortamı olarak sunması olduğunu da aktaran Elgin, yatırım tarafında ise 1905 Ventures aşağıda bütün kamuoyuna yatırım yapma imkanı sunulduğunu da belirtti.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İstanbul Portföy Teşebbüs Sermayesi Direktörü Yiğit Arslan, bu hızlandırma programı ile birlikte Galatasaray'ın spor teknolojisi girişimlerinin birincil müşterisi olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/15/galatasaray-dan-girisimcilik-merkezi-ve-girisim-sermayesi-yatirim-fonu-1905-ventures