Samsung, güncellemeler konusunda eskiye kadar çok daha iyi bir hal aldı. Şirket bilhassa aylık güvenlik yamalarını diğer rakiplerinden daha erken sürede piyasaya sürüyor. Oysa bu, yayınlanan güncellemelerin sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. Zira Galaxy S10 5G için yayınlanan son güncellemede kayda değer bir sorun ortaya çıktı.

Güney Koreli üretici bu ayın başlarında, Galaxy S10 serisi dahil elde etmek üzere onlarca tablet ve telefonuna Temmuz 2021 güvenlik yamasını yayınladı. Güncelleme emniyet ve mahremiyet tarafında önemli açıkları kapatırken, Galaxy S10 5G içinde bazı sorunlara niçin oldu.

Samsung, Galaxy A80 için yeni bir güncelleme yayınladı

Galaxy S10 5G’nin yüz tanınma kilidi son güncellemede bozuldu

Samsung’un Temmuz yamasını yükleyen Galaxy S10 5G kullanıcıları, yüz tanınma özelliğinin çalışmayı durdurduğunu bildiren şikayetlerde bulunmaya başladılar. Güney Kore formunda tartışılan bu konuda, kullanıcıların hiçbir şekilde yüz tanıma kilidini açamadığından söz ediliyor. Bu, kimliğin doğrulanamaması gibi bir uyarı biçiminde kullanıcının karşısına çıkıyor.

Söz konusu hata neyse oysa fazla geçmeden forum moderatörleri tarafından kabul edildi. hemen bu konu hakkında araştırmaların sürdüğünü ifade eden moderatörler, demin bir çözüm olmadığını ve kullanıcıların öbür bir kilit ekranı yöntemine geçmeleri gerektiğini belirtti.

Buna ilave olarak Temmuz güncellemesini yüklemeyen kullanıcılar içinde, bir sonraki sürümü beklemeleri önerildi. Zira yüz tanınma sorunu Temmuz yamasından kaynaklanıyor ve öteki kullanıcılarda bu güncellemeyi yüklediği sürece aynı sorunla karşısında karşıya kalacaktır. Dolayısıyla kullanıcıların son gelen güncellemeyi yüklememeleri, önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni sürümü beklemeleri şu an için en dürüst tercih olacaktır.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/galaxy-s10-5gnin-son-guncellemesinde-yeni-bir-sorun-ortaya-cikti