Garanti BBVA LinkedIn'de paylaştığı bir bildiri ile Sermaye Piyasaları ve Hazine Işlem Müdürlüğü'nde ödev alacak "Kripto Varlık Yetkilisi/Uzmanı" aradığını duyurdu. İlanda paylaşılan bilgilere göre "Kripto Varlık Yetkilisi/Uzmanı" olan kişiler, GarantiBBVA bünyesinde yürütülen “Kripto Varlık” işlemleri projesinde yer alıyor. 

Kripto varlık işlemleri ekibinin yükümlülük alanı ise kripto varlıklar hakkında ve sağlanan teknolojiler konusunda araştırmak olacak. Ayrıca bu ünvana sahip kişiler, yurt dışı hizmet sağlayıcıları ile görüşerek sağladıkları daha alçak yapı uygulamalarını öğrenip bunların bankaya olan etkisini analiz edecek. 

Bunlara ilave olarak kripto varlık yetkilisi veya uzmanı, yasal mevzuata uygun, “Kripto Varlık Saklama” süreçlerinin oluşturulmasında banka ürünleriyle etkileşim alanlarını da belirleyerek yardım olacak. Bunun yanına kripto varlık yetkililerinin veya uzmanlarının, “Kripto Varlık Gizleme” şube süreçlerini yöneteceğini ve bununla birlikte uygulamaları hayata geçireceğini belirtelim.

Başvuran adayların deneyimi, 6 ay – 2 sene arasında ise yetkili pozisyonu , 2 – 4 sene aralarında ise uzman pozisyonu ve 4 yıl ve üzerindeyse yönetmen pozisyonunda değerlendirilecek. 

Geçtiğimiz yıllardan bu yana geleneksel bankaların kripto paraları benimsemesi sıkça rastladığımız bir şart haline geldi. Kripto alanında uzmanlaşmış şahısların kariyer seçimlerinde her geçen gün daha fazla seçeneğe kavuştuğunu söylemek mümkün. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/23/garanti-bbva-kripto-varlik-yetkilisi-uzmani-ilani-acti