Android platformundaki en popüler sanal klavye uygulamalarından olan Gboard, önemli bir nitelik alıyor. Kullanım yeni özelliğiyle bir metnin en bariz veya önemli kısımlarını panoya kopyalamayı kolaylaştıracak.

Android cihazlara otomatik olarak evvelden yüklenmiş şekilde geldiğinden nedeniyle Gboard, klavye uygulamalarında en üst sıralarda yer alıyor. Başvuru her geçen gün iyileştirmeler almaya devam ederken, bir iyileştirme de pano önerileri tarafına geliyor.

Google’a İngiltere’den büyük şok! Dev tazminat yolda

Gboard metin kopyalamayı kolaylaştıracak

Gboard’un pano önerileri özelliği, uygulamanın en kullanışlı yönlerinden biri. Kullanıcıların kimlik bilgilerini otomatik olarak doldurmasına ve kopyalanan metni basit bir dokunuşla yapıştırmasına olasılık tanıyor. Gelen yeni güncelleme de, bundan böyle bütün metinden kayda değer bilgileri çıkartmaya, böylece alakasız yerleri almadan metin kopyalamayı kolaylaştırmaya yarıyor.

Gboard metin kopyalamayı kolaylaştıracak

Yeni özellik ilk olarak Haziran ayında Pixel Feature Drop güncellemesiyle Google Pixel telefonlarına sunuldu. Fakat Google, Nisan ayında pano çubuğunda ansızın fazla seçeneği görüntü yeteneğini test ettiği Gboard için güncellemeyi öteki telefonlara da getirecek.

Yeni özellik Gboard beta v10. 8. 06 ile gelecek. Az Önce istikrarlı sürüme geçmeye özelliği sınamak için Gboard beta programına kaydolabilirsiniz. Alternatif olarak, APK halinde de indirme yapabilirsiniz. Özelliği faal ayla getirmek için ise Ayarlar > Pano > Son kopyalanan metin ve resimleri öneriler çubuğunda göster yolunu izlemek yeterli olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/gboard-yeni-ozelligiyle-metin-kopyalamayi-iyilestiriyor