Geçen Temmuz ayında sağlık platformu Bright Health Group (BHG)'nin halka arzı gerçekleştirilmişti. Şirket, 60 ila 20 dolar arasında 30 milyon hisse sunmayı planladığını duyurmuştu. BHG, yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. Şirket, Cigna ve New Enterprise Associates (NEA)'dan 750 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Platform, Ocak ayında kapanması planlanan yatırımı şirketin gelecek yılki artış hedeflerini yerine getirmek için kullanılacak. BHG halka arz olmadan önce beş yatırım turuna daha çıkmıştı. Bright Health Group Başkanı ve CEO'su Mike Mikan bu yapılan bu ortaklıkla ilgili coşku duyduğunu açıkladı. Cigna Ventures Başkanı Tom Richards ise yaptıkları bu yatırımın sağlık durumu hizmetlerini nitelikli ve uygun ve erişebilir ülkü getirme vizyonlarının bir parçası olduğunu söyledi. 

Yatırım haberinin arkasından BHG, 2021'i 4,1 ila 4,2 milyar dolar gelirle kapatacağını açıkladı. 2022'de 6 milyar dolardan fazla kazanç beklediğini söyledi. Şirket, bu yılın nisan ayında telesağlık platformu Zipnosis'i satın almıştı. Yaklaşık 75 bin hastaya sanal ve yüz yüze klinik bakım sağlıyor.

bununla birlikte 630 binden artı kişiye sağlık durumu hizmeti veriyor. Sıhhat sigortası girişimi, 2015 yılında Bob Sheehy, Kyle Rolfing, and Tom Valdivia göre kuruldu. BHG 2 bin 800 çalışana sahip. Şirketin amacı hasta deneyimini kolaylaştırmak. Bu alanın diğer oyuncuları arasında yer alan ve bununla beraber halka açılan Clover Health ve Oscar Health'in de olduğunu hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/gectigimiz-yaz-halka-acilan-saglik-platformu-bright-health-group-bhg-750-milyon-dolar-yatirim-aldi