Yazılımcıların, geliştiricilerin bir ürün geliştirirken Lorem Ipsum kullanmasına yaklaşık olarak hepimiz aşinayız. Fakat hemen Lorem Ipsum'dan sıkılanlar için tatlı bir alternatif mevcut; Doodle Ipsum. Doodle Ipsum, temelde karalanmış çizimlerden oluşan bir Lorem Ipsum, yani araç için eskizler ve tasarım testleri için kullanılabilecek farklı alanlara yönlendirilmiş stillerde yükleme görseller diyebiliriz.

Herhangi bir üyelik oluşturmak gerekmiyor

Doodle Ipsum, ayrıca tarz hem de renk kullanımı açısından edinmek istediğinize makul ölçüde benzeşen bir görsel efekt elde etmenin seri bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik kişiler bana kalırsa görsel çizmek zorunda da kalmıyor ve hazır görselleri kişiselleştirerek dilediği gibi kullanabiliyor. 

Uygulamayı kullanmak için herhangi bir üyelik meydana getirmek gerekmiyor. Doodle Ipsum'un web sitesine girdiğinizde direkt olarak istediğiniz içeriği kendinize kadar düzenleyebiliyorsunuz. Bu noktada rastgele, düz, el yapımı çizim, silüet ve soyut gibi kategorilerde çizimler kullanıcıyı karşılıyor.

Görsel boyutları kişiselleştirilebiliyor

Bu kategorilerden birini seçtikten sonra arkadaki planı ister şeffaf bırakabiliyor, isterseniz dilediğiniz rengi ekleyebiliyorsunuz. bununla birlikte görsel boyutunu da ayarlayabiliyorsunuz. Bu boyutlar 1:1 (kare), 16:9 (yatay görüş), 9:16 (düşey/hikaye görünümü), 4:3 gibi oranlar şeklinde karşımıza çıkıyor. Alternatif olarak, bütün boyutu piksel cinsinden de belirtebilmeniz muhtemel oluyor. Yani tamamen kendi istediğiniz boyutu oluşturmanız da mümkün.

Görseli kullanmak istediğinizde ise isterseniz dosdoğru linki kopyalayabiliyor veya embed koduna erişim sağlayabiliyorsunuz. Doodle Ipsum'a buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/17/gelistiriciler-icin-ucretsiz-illustrasyon-araci-doodle-ipsum