Genom, bir organizmanın kalıtımsal bilgisini içeren genlerin tamamı olarak tanımlanıyor. Her genom organizmayı baştan oluşturmaya yarayan bilgiyi taşıyor. İnsanlarda 3 milyar DNA parçası (baz çifti) bulunuyor.

Bir taraftan genom teknolojilerindeki başı dönen gelişmelerin sağlık durumu uygulamalarıyla birleşmesi, gelecek için ümit veren bir alan. Çünkü öncelikle kanser olmak üzere çare ile hap geliştirme süreçlerini her tarafta altında değiştiriyor. Alana yapılan yatırımlar da buna paralel olarak artıyor. 

Geçen Eylül ayında Londra merkezli genom verisi saklama ve tahlil etme girişimi Lifebit, 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Turu Tiger Global Management yönettiği belirtilmişti. Yatırım, girişimin yurt dışına açılması için kullanılacağı söylenmişti.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre, benzer alanda faaliyet bildiren SeqOne Genomics 20 milyon Euro yatırım aldı. Tur, Omnet Capital ve Merieux Equity Partners liderliğinde gerçekleşti. Software Club, melek yatırımcılar, Elaia ve IRDI Capital Investissement katıldı. Yeni gelen yatırım, şirketin Ar-Ge çalışmaları ve yeni pazarlara başlamak için kullanılacak. Şirket, bugüne değin 23 milyon Euro yatırım aldı. 

Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO'su Nicolas Philippe “Bu turu sektörün önde gelen yatırımcılarla kapattığımız için son derece mutluyuz. Şirketimiz, derin teknoloji, sıhhat ve biyoterapi alanlarında kişiselleştirilmiş tıpta dünya lideri" diyerek şirketin afiyet sektöründe nerede konumlandırdığını anlattı.

2017'de kurulan şirket, gen analizi yaparak hastalara kişiselleştirilmiş ilaç çözümleri sunuyor. Fransa merkezli şirket, 40'tan pozitif çalışana sahip. Bu sene sonunda çalışan sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Guillaume Buwalda, Jean-Marc Holder, Nicolas Philippe kadar kurulan SeqOne, bilhassa modern dünyanın vebası olarak nitelendirilen kanser hastalıkları üzerine çalışıyor. Şirketin amacı, her hasta için genom analizi daha erişilebilir ülkü getirmek. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/24/genom-analizi-isine-odaklanan-seqone-genomics-20-milyon-euro-yatirim-aldi