Dijital sağlık, bilhassa Covid-19 pandemisinden sonradan hastalıklarının tespitinde, tedavi süreci ve ardından sağlıklı ve dürüst hizmet görmesinin ve kayıpların en üye indirilmesinde önemli rol oynuyor. Bu yüzden dijital afiyet yatırımları bu sene oldukça artış gösterdi. Bugün edindiğimiz bilgilere kadar Londra merkezli genom verisi gizleme ve inceleme etme girişimi Lifebit, 60 milyon dolar yatırım aldı. Turu Tiger Global Management yönetti. Yatırım, girişimin yurt dışına açılması için kullanılacak.

CEO Dr. Maria Chatzou Dunford, yaşam kurtarmak için kullanılabilecek tüm biyomedikal verilerin kullanılması gerektiğine inandığını söylüyor. Bu verilerin  kullanılabilir ülkü gelmesinin hayati siklet taşıdığını söyleyerek sözlerine şöyle son veriyor: “Yatırımcılarımızın misyonumuzu ve dönüştürücü teknolojimizi cesaretlendirmek için ne dek heyecanlı olduklarını bakmak fantastik."

Genom, bir organizmanın kalıtımsal bilgisini taşıyan genlerin tamamı olarak tanımlanıyor. Her genom o organizmayı yeniden oluşturmaya yarayan bilgiyi taşıyor. İnsanlarda 3 milyar DNA parçası (baz çifti) bulunuyor. Bir taraftan genom teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin afiyet uygulamalarıyla birleşmesi, gelecek için ümit veren bir bölge. Çünkü ilk olarak kanser olmak üzere çare ile hap geliştirme süreçlerini her tarafta altında değiştiriyor. Yani bireylerin ayrıca sağlığını koruması ayrıca de hastalıkların tedavisi için önemli bir adım. Bunu yapılan çalışmalar da ortaya koyuyor. Araştırma şirketi Markets&Markets, 2017'de bütün bileşenleriyle 14,7 milyar dolar olan genom pazarının 2022'de yani yalnızca bir yıl sonradan 23,9 milyar doları göreceğini hesaplıyor. 

Bir öteki yatırım haberi ise sağlık durumu hizmeti bölge kullanıcıların finansal durumlarını yönetmeleri, afiyet planlarını denetleme etmeleri ve sigortasız hastalar için sağlık harcamalarını tahmin etmeleri için oluşturulan platform TailorMed'den geldi. Haziran ayında başlattığı yatırım turunu uzatan şirket, yatırım miktarını 25 milyon dolara çıkardığını duyurdu.

Londra merkezli çeşitli dijital tıbbi iş akış yöntemleri sunan Heydoc da 8.3 milyon dolar finans sağladığını duyuran girişimler aralarında yer alıyor. kullanıcının merkezinde tamamiyle çalışmasını karşılayan bir direnç cihazı olarak işlev gören reformer üreticisi Frame Fitness'dan geldi. Şirket, tohum finansmanı turunda 5 milyon dolar topladı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/30/genom-verisi-saklama-ve-analiz-etme-girisimi-lifebit-60-milyon-dolar-yatirim-aldi