En son n11.com'a stratejik yatırım yapması ile gündemimizde olan Getir, Şok Market ile azınlık hisselerin satışı için amaç mektubu imzaladı. Bir süredir ülkemizdeki market zincirleri ile görüşmede olan Getir, bugün Şok'un yaptığı açıklama ile konuyu nihayete erdirmiş görünüyor.

KAP'a yapılan açıklamaya tarafından Şok'ta pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu azınlık payların, Getir'e satışı için maksat mektubu imzalandı. Konuyla ilgili sayı şimdilik telaffuz edilmiyor, yüzde 47'si halka açık market zincirinin pazar değeri ise 8 milyar TL civarında. 

Dijital sahada sinerji oluşturmak amacıyla gerçekleşeceği belirli yatırımla ilgili şu detayı de vermemiz mümkün. Pandemi başında eve sipariş hizmetini açan Şok'un bu servisi 5 bin karakter istihdam sağlamayı öngörmüştü. 2020 yılını 15 milyar TL gelirle kapatan market zincirinin 8100'ün üstünde mağazası bulunuyor.

Ayrıca dijital sahada sinerjinin detaylarını ayrıca de yatırıma dair detayları önümüzdeki süreçte sizlere aktaracağımızı belirtelim. KAP'a yapılan açıklamanın bütün metnine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Aşağıda bahsi geçen stratejik ortaklık görüşmeleri, yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması sebebiyle, Anapara Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında 13.09.2021 tarihli Idare Heyeti kararıyla Taraflar aralarında maddesel bir gelişme oluncaya dek ertelenmişti.

Şimdi ise Yıldız Holding A.Ş. bilgilendirmesi çerçevesinde;

Dijital sahada sinerji meydana getirmek amacıyla, Şok Marketler Tic. A.Ş.'de aracısız/dolaylı pay sahibi olan Yıldız Holding ve iştiraklerinin sahip olduğu bir kısım azınlık payların Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ye ya da ilişkili şirketlerine satışı için stratejik ortaklık görüşmelerinde bağlayıcı olmayan gaye mektubu imzalanmıştır. Konuyla ilgili gelişmeler kamuyla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla Şok Marketler Ticaret A.Ş.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/12/getir-sok-un-azinlik-hisselerini-almak-icin-niyet-mektubu-imzaladi