Yiyecek işletmelerinin fazla ürettikleri için israf olacak taze ürünlerini yüzde 50 indirimle veya daha yerinde fiyatlarla tüketicilere ulaştırdığı bir pazar yeri uygulaması olarak hizmet veren Yenir, gıda israfının olmadığı bir dünya hayaliyle geliştirildi.

2020 yılında Mal Varlığı Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından kurulan Yenir, 2021 yılının Ocak ayında ise hizmet vermeye başladı. Yenir mobil uygulamasını indiren kullanıcılar, çevrelerindeki taze yemeklere fazla daha uygun fiyata ulaşırken, işletmeler de ilave gelir elde ediyor.

Dilekçe üzerinden istedikleri ürünleri satın bölge Yenir kullanıcıları, kayıtlı saat aralığında işyerine gitgide artarak ürünlerini teslim alıyorlar. İşletmeler, israfa engel olan kullanıcılara menülerindeki diğer ürünler için de ekstra indirimler sunabiliyorlar.

Kullanıma sunulmasının üzerinden az önce 1 ay geçmiş olmasına karşın 110 işletme ve 3 bin kullanıcıya ulaşan Yenir, şu başlıca değin 200 porsiyon yemeğin müsriflik olmasını ve ekonomiye geri kazandırılmasını sağladı. Yurt dıştan Too Good To Go ve Karma gibi rakiplere sahip olan teşebbüs, platformda satış yapan işletmelerden aldığı komisyonlar üzerinden kazanç elde ediyor.

Yenir, önümüzdeki dönemde ilk önce İstanbul sonra ise bütün Türkiye'de binlerce işletmenin gıda israfını azaltıp, kayıp ekonomilerini kazanca çevirmeyi hedefliyor. Dilerseniz Yenir uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan, indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/26/gida-israfina-odaklanan-pazar-yeri-uygulamasi-yenir/