Müşterilerin, çöp kutusuna gidecek yiyecekleri daha ucuz bir fiyata satın alabilmeleri için lokanta ve marketlerle temas kurmalarına ihtimal tanıyan sosyal teşebbüs Too Good To Go, blisce/'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 31,1 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla, başlıca yenilebilir gıdanın yüzde 40'ının müsriflik edildiği ABD pazarında performansını genişletmeye ve küresel operasyonlarını ölçeklendirmeye gidecek.

Too Good To Go'nun mobil uygulaması yoluyla lokal topluluklardaki restoran ve marketlerle bağlantı kurabiliyor ve böylelikle her gün 100 binden pozitif yemek çöp kutusuna gitmekten kurtuluyor. Birkaç yıldır birçok Avrupa ülkesinde etkinlik gösteriyor ve gıda israfına odaklanan bir pazar işletiyor. Bir tarafta restoranlar, marketler, fırınlar ve diğer gıda işletmeleri pozitif gıda maddelerine katkıda bulunuyor. öte taraftan, tüketiciler satılamaz ışık halkası gelmeden anında önce yiyecekleri kullanmış oluyor. 

İşletmeler fazla gıdalardan bir arz kazanç elde edebildiği, müşteriler de yiyecekleri daha yerinde fiyatlarla satın alabildiği ve geveze israfı azalttığı için bu cümbür cemaat için bir kazanç haline dönüşüyor. Too Good To Go, gerçekleşen her işlemden komite alarak gelirini oluşturuyor. 

Too Good To Go, şu anda 15 ülkede etkinlik gösteriyor ve girişim şimdiye kadar 50 milyon öğün tasarrufu sağladığını açıklıyor. Bugüne değin 65 bin işletme ise Too Good To Go'da bir şeyler sattı. 30 milyon birey de hizmete kaydoldu.

Kaynak: webrazzi.com