Geçtiğimiz aylarda Alman Otomotiv firması BMW, teşebbüs sermayesi fonu BMW i Ventures'un 300 milyon dolarlık yeni fon oluşturduğunu duyurmuştuk. Bu fonun kurulmasındaki amacın ulaşım, imal ve tedarik zincirlerini daha sürdürülebilir hale getiren teknolojilere yaptığı yerleştirmek olduğunu söylemiştik. Şirket, ilk fonu yani Fund 1'i  2016'da açıklamıştı. Andırmak gerekirse fon100 milyon euro hedefi ile başlayan fon, 500 milyon euro ile kapanmıştı.

Bugün, BMW i Ventures yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. Şirket, pil teknolojileri üreten HeyCharge'ın 4,7 milyon dolar tohum yatırım turuna liderlik etti. Tura Statkraft Ventures da katıldı. BMW i Ventures Idareci Ortağı Kasper Sage, “Önümüzdeki yıllarda elektrikli vasıta pazarının süratli büyüyecek. Bu yüzden dünya çapında sıkıntı çözümlerinden daha artı altyapılar oluşturulması gerekecek” diyerek bu alana neden yatırım yaptıklarını açıkladı. 

Almanya merkezli HeyCharge, Mart 2020'de kuruldu. Şirket, daha önce Mercedes-Benz, Google, BMW ve SIXT'de çalışmış olan Chris Carde ve Dr. Robert Lasowski tarafından faaliyete geçti. Ev içi için düşük maliyetli, yüksek ölçekli elektrikli vasıta yük platformu olarak tanımlanıyor. Kurucuların fikri temelde KONUT yük altyapısı günümüzde fiyatı yüksek olması sorunsalı üzerinden doğdu. HeyCharge'ın çözümü apartmanlar, ofisler ve otelleri hedefliyor. Keza şirket, Y Combinator'ın 2021 yaz döneminden mezun olan 374 girişim arasında yer alıyor

HeyCharge CEO'su Chris Carde konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Avrupalıların yüzde 40'ı ve ABD'de yaşayan insanların ise yüzde 37'si apartmanlarda yaşıyor. Nüfusun büyük bir bölümü KONUT araçlarını evde yük etme imkanına sahip yok. Bizim çözümümüz kullanıcıların yaşadığı veya çalıştığı yeniden bu araçları yerinde maliyetli ve erişilebilir olarak yük etme imkanı sağlıyor."

Pazartesi günü elektrikli araba üreticizi VinFast'in yeni cins batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptığını yazmıştık. StoreDot, yeni yatırımını Ar-Ge ilerletmek ve ölçeği genişletmek için kullanılacağını söylemiştik.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/13/girisim-sermayesi-fonu-bmw-i-ventures-heycharge-in-tohum-yatirim-turuna-liderlik-etti