Webrazzi olarak bilişim sektöründe hizmet sunan girişimlerin yararlanabileceği devlet destekleri ile ilgili 5 videoluk bir video serisi hazırladığımızı daha önce sizlere aktarmıştık.

Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri serimizin beşinci ve son videosunda ise danışmanlık, yurt dışı birim kira ve acenta kurul desteklerini tüm detayları ile konuşuyoruz.

Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri

"Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri" isimli serimizde bilişim destekleri danışmanı Ramazan Sarıcı ile birlikte bilişim sektörü özelinde hizmet sunan girişimlerin alabilecekleri devlet desteklerini tüm detayları ile birlikte konuşmaya devam ediyoruz.

Hangi girişimler devlet desteklerinden faydalanabilir?

Serimizin birincil videosunda hangi girişimlerin bu devlet desteklerinden yararlanabilecekleri tüm detayları ile birlikte konuşmuştuk. Andırmak gerekirse girişimlerin devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için Türkiye'de kurulu bir bilişim şirketi olmaları, bir ürüne sahip olmaları ve en önemlisi ise girişimin ürününün yabancı müşterinin kullanımına açık olması gerekiyor. Bu şartları karşılayan girişimler serimizde konuşacağımız bütün devlet desteklerinden yararlanabilirler.

Danışmanlık Desteği

Danışmanlık desteği ile birlikte uluslararası pazarlarda rekabet avantajını artmak üzere pazarlama stratejisi, yurt dışı pazar yapısı ve pazara giriş konularında alınacak olan teknik, yasal ve parasal danışmanlık faaliyetleri devlet göre destekleniyor. Danışmanlık desteğinin yıllık 200 bin dolara kadar desteklendiğini de ekleyelim.

Yurt dışı Bölüm Kira Desteği

Yıllık 120 bin dolara değin desteklenen yurt dışı birim kira desteği, ilk elden ya da yurt dıştan etkinlik bildiren şirketleri veya şubeleri aracılığıyla açtıkları birimlerin brüt kira (ödenti/fotoğraf/harç dahil) ve kurul harcamalarının desteklenmesini sağlıyor.

Acenta Komisyon Desteği 

Ürünlerin (yazılım, mobil uygulama, bilgisayar oyunu vb) yurt dıştan satış ve dağıtımına karşın acentalara yapılan kurul ödemeleri destekleyen acenta komite desteği, takvim 100 bin dolara değin destek sunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/14/girisimlerin-alabilecekleri-devlet-destekleri-danismanlik-yurt-disi-kira-ve-acenta-komisyon-destekleri