Ülkemizdeki internet ekosisteminin en köklü firmaları arasında bulunan GittiGidiyor'un 20. yılını kutladığını ve logosunu yenilediğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre ise GittiGidiyor, 20 yılı aşan yolculuğunun sonuna geldi.

Hatırlatmak icabında GittiGidiyor, 2011 yılında ABD merkezli online pazar yeri eBay tarafından satın alınmıştı. Bugün GittiGidiyor ile ilgili önemli bir yorumlama paylaşan eBay, GittiGidiyor operasyonlarının durdurulacağını açıkladı. eBay göre aktarılan bilgilere tarafından bu karar, pazardaki rekabet dinamikleri incelenerek stratejik olarak alındı.

Paylaşılan bilgilere kadar satıcılar, bugünden itibaren platformda yeni ürünler listeleyemeyecek. 18 Temmuz tarihine kadar alım işlemlerinin devam edeceğini de paylaşalım. GittiGidiyor kullanıcıları, 5 Eylül 2022 tarihine değin ise "Hesabım" sayfalarına erişebilecekler.

Platformun kapanma sürecinde kullanıcılar ile yakın bir şekilde çalışacağını da paylaşan eBay, kısa vakit içinde platformun kullanıcılarına geçiş süreci ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler ileteceklerini de duyurdu.

eBay tarafından yapılan açıklamada bulunan bilgilere tarafından GittiGidiyor'un kapatılmasının eBay'in 2. çeyrek ya da bütün yıl sonuçları üzerinde kayda değer bir etkisinin olması da beklenmiyor. GittiGidiyor'un eBay'in 2022 yılının birincil çeyreğinde etkin kullanıcı sayısına 4 milyon faal kullanıcı ile katkıda bulunduğunu da hatırlatalım.

GittiGidiyor'un kapanması ile birlikte internet ve girişim dünyasının en manâlı oyuncuları arasında yer alan eBay de ülkemizden çıkmış oldu. GittiGidiyor'un kapanma süreci ile ilgili bütün detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/20/gittigidiyor-20-yili-asan-yolculugun-sonuna-geldi