Global para transferi şirketlerinden TransferGo, Elbrus Capital ve Black River Ventures liderliğinde gerçekleştirilen C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. 50 milyon dolarlık yeni yatırım, TransferGo'nun bugüne dek aldığı toplam yatırım miktarını da 77 milyon dolara çıkardı.

C Serisi, aynı zamanda yeni yatırımcı Unlimint'in finansmanını ve aralarında Hard Yaka, VEF, SmartHub ve Milano Investments şirketlerinin de yer aldığı, mevcut yatırımcıların aralıksız desteğini de içeriyor. Royal Park Partners, operasyon boyunca TransferGo ve hissedarları için özel mali ve stratejik danışman olarak rol oynadığını da belirtelim.

TransferGo, 150 pazarda 3,5 milyon müşteriye hizmet sunuyor. Şirket, şimdiye dek 6 milyar doları aşan tutarda, 13,5 milyon uluslararası ve yerel operasyon gerçekleştirdi. Yatırım, TransferGo'nun müşteri tabanını genişletmek, daha fazla göçmenin Avrupa genelinde para gönderip almasına yardım etmek ve önümüzdeki 3-4 sene içinde 5 kat büyümeye yönelik iddialı hedefini desteklemek üzere mahsul teklifini geliştirmek nedeniyle kullanılacak.

Yatırımla ilgili olarak TransferGo kurucusu ve CEO'su Daumantas Dvilinskas, “TransferGo olarak herkesin parasını seri, tehlikesiz ve ucuz bir şekilde aktarma etme hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Göçmenler için zorlu bir dönem yaşandı. Bu ortama rağmen, TransferGo, pandemi esnasında da dijital para transferlerinde verimli ve aralıksız bir çoğaltma olduğunu fark etti. 2012 yılında kuruluşundan bu yandan, şirketimizi, dünyanın geneline yayılan 200'den artı kişiden oluşan bir iş gücüne büyütmüş durumdayız. Ek finansmanla birlikte, büyümemizin bir sonraki aşamasında, bütün Avrupa genelindeki göçmenlere karşın mahsul teklifimizi yenilemeye ve geliştirmeye sürdürmek için daha da dinç bir konumda olacağız." dedi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/30/global-para-transferi-sirketi-transfergo-50-milyon-dolar-yatirim-aldi