Aytekin Tank tarafından 2006 yılında hayata geçirilen Jotform'dan daha önce sizlere ayrıntılı olarak bahsetmiştik. Başlıca ofisi San Francisco'da bulunan, aynı zamanda Ankara ve İzmir'de ofisleri olan Jotform'dan şimdi de İstanbul adımı geldi. Şirket, İstanbul'da bir büro açtı. 

İstanbul ofisi için 50'ye yakın pozisyon

Jotform'daki yükselme hızı ve artan iş gücü ihtiyacı göz önünde bulundurularak bu karar alındı. Türkiye'nin en topluluk şehri ve bununla birlikte yazılım sektörünün manâlı merkezlerinden İstanbul'da bulunmak bir süredir ekibin aklındaydı. Bunun için doğru zamanı ve içten yeri bekleyen Jotform ekibi, yer konusu kendileri için epeyce kayda değer olduğunu, çünkü bütün ofislerinde çalışanlarının rahatını ve mutluluğunu garanti altına alacak ortamın oluşturulabilmesini ön durum olarak gördüklerini açıkladı.

Jotform, dünyada 15 milyonun üstünde kullanıcısı olan 16 takvim bir şirket. Jotform İstanbul ofisi için yazılımcılar ilk olarak olmak üzere 50'ye yakın ayrı pozisyonda çalışan arayışı bulunuyor, ilanların bütün listesi ise şirketin LinkedIn sayfasında yer alıyor. 

30'un üzerinde ülkeden, farklı saat dilimlerinde yaşamış çalışanlar

Jotform'un tüm dünyadan kullanıcıları olduğu için 30'un üstünde ülkeden, farklı saat dilimlerinde yaşamış çalışanları mevcut. Şirket, bu sayede kullanıcılarına 7 gün 24 saat aralıksız destek sunabiliyor. İstanbul ofisi ile birlikte San Francisco, Londra, Sidney, Ankara ve İzmir'de de ofisleri bulunuyor. Ofislerde 350'den fazla bütün zamanlı çalışan var. Öteki ülkelerdeki ekipler de katıldığında bu rakam 500'ü geçiyor. Jotform'un yalnızca ofisler ve çalışanların istekleri ile ilgilenen bambaşka bir ekibi de bulunuyor.

18 dilde hizmet

Jotform, tüm dünyada 15 milyonun üstünde kullanıcısı olan, kayda değer form servislerinden biri. Şu lahza 18 dilde kullanıcılara hizmet veriyor. Jotform doğruca hiç kodlama bilmeyen kişiler bile kendi ihtiyaçlarına yönelik formlar oluşturup kullanıyorlar, ilgili kişilerle paylaşabiliyorlar. bununla beraber kod yazmadan, sürükle bırak ile mobil başvuru formu geliştirilmesini sağlayan Jotform Apps, otomatik doküman üretimi için kullanılan Jotform PDF Editor, çevrim içi veritabanı (online database) Jotform Tables gibi birçok öbür ürün de bulunuyor.

Pandemide Jotform

Pandeminin dünyayı iyiden iyiye dijital çözümlere ittiğini görebilen Jotform, bu dönemde, dünyadaki ve gaye tip segmentlerindeki trendleri gözlemlediği, kendi ekipleri tarafından geliştirilen analiz araçları baştan sona, rakiplerine kadar fazla hızlı aksiyon alma fırsatı yakaladı. Jotform ekibi, birçok firmanın epeyce zararla çıktığı bu süreçten geçmiş yıllardaki büyümesini sürdürerek çıkmanın kendileri için epeyce umut verici olduğunu söyledi.

Jotform'un gelecek planları

Jotform ekibi, daima kullanıcılarını dinleyen, onların geri bildirim ve ihtiyaçlarından yola çıkarak mahsul stratejisine yön veren bir şirket olduklarını belirtiyor. Ekip, keza bunları göz önünde bulunduran hem de sektördeki değişimleri yakalayan bir şirket olarak, daha da büyüyebilmek, kullanıcılarının öbür sorunları için bambaşka çözümler üretebilmek arzusunda ilerlemeye devam edeceklerini söylüyor.

Geçtiğimiz yıl az daha her ay yeni bir mahsul lanse eden Jotform, her bir yeni ürünün keza halihazırdaki kullanıcılarının sorunlarını çözdüğünü hem de yeni kullanıcıların Jotform'a katılmasını sağladığını belirtiyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/23/globalde-15-milyonun-uzerinde-kullanicisi-bulunan-jotformdan-istanbul-adimi