Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren dijital sanat eserlerinin popülerliği gitgide artarak artmaya devam ediyor. Müzik teknolojisi şirketi Glozal, dünyanın birincil NFT müzik çalarını geliştirdiklerini açıkladı.

NFT müzik çalar, korsan müziğin önüne geçebilecek mi?

Küresel müzik sektörü 2001 yılında 24 milyar dolar gelir elde etti. 2010’lu yıllarda ise yüzde 40 düşüş yaşayarak 14 milyar dolara değin geriledi.

Spotify, Deezer ve Apple Müzik gibi platformlar doğru bitmiş 20 milyar dolar seviyesine yükselen müzik piyasası, yasa dışı kopyalama nedeniyle henüz istenilen seviyede yok.

Kripto para yatırımcılarının sayısındaki yükselme dudak uçuklattı!

Blok zincir teknolojisi ile üretilen dijital sanat eserleri kopyalanamadığı için çoğu koleksiyoner tarafından tercih ediliyor. Popülaritesi giderek artan NFT sektörü, müzik piyasasını da yasa dışı kopyalama sorunundan kurtaracak gibi görünüyor.

Geliştirilen müzik çalardaki parçalan DRM şifreli olacağını belirten şirket, eserlerin başka müzik çalarda kullanılamayacağının altını çizdi.

Sanatçılar, Glozal göre geliştirilen platform tamamen kullanıcılara albüm ve parça satışı gerçekleştirebilecek. Glozal CEO’su Tarek Kirschen, platformu iki ödeme modeliyle piyasaya sürmeyi planladıklarını belirtti.

Kirschen, “Idareci ekibim eski Sony müzik çalışanları, müzik yapımcıları, mühendisler ve sanatçılardan oluşuyor. Dünyaca ünlü Latin sanatçılardan biri ile projemiz için anlaşma imzaladık.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/glozal-nft-muzik-calar-ile-korsan-tuketimine-savas-aciyor