Metaverse girişimcisi Burak Soylu'nun kurucusu olduğu RoofStacks'in, 2017'de geliştirmeye başladığı GoArt'ı daha önce sizlere detaylı olarak aktarmıştık. Şu Anda ise metaverse'te zaman yolculuğunu mümkün kılan GoArt Metaverse, metaverse faaliyet platformu 3D Studyo'yu satın aldı. Satın alma bedeli ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

4 takvim bir AR-GE birikimine sahip GoArt, kullanıcılarına sunduğu metaverse mağazacılık, NFT, gayrimenkul edinme gibi meta deneyimlere bir yenisini daha ekledi. Platform, metaverse'te kurumsal faaliyetler tasarı eden ve Astra Zeneca gibi global markalara meta faaliyet düzenleyen 3D Studyo Yazılım A.Ş.'nin geliştirdiği metaverse etkinlik yazılımının bütün haklarını satın aldı.

Emre Kutlu ve Kemal Ayaz'ın ortak yazılım ekibi ile birlikte geliştirdiği ve bizim de daha önce detaylarıyla sizlerle paylaştığımız 3D Studyo, konuşmacılara avatarları ile hitabe, sunum, faaliyet, kongre, buluşma yapabilme imkanı sunarken katılımcıların da avatarları yoluyla bu deneyime dahil olmalarını sağlıyor. Kullanıcılar platformda avatarları ile katıldıkları etkinlik esnasında alkışlama, emoji yararlanma, soru sorma gibi geri bildirimlerde bulunabiliyorlar.

GoArt Metaverse'ün CEO'su Burak Asilzade, GoArt'ın kullanıcılarına zamanların ötesinde sunduğu çözümler ve deneyimlere, 3D Studyo ile etkinlik modülünün de eklenmesinin manâlı bir sektörel misal olduğunu söyledi. 3D Studyo kurucu ortağı Emre Kutlu ise güçlü bir yazılım altyapısı ve metaverse kurgusuna sahip olan GoArt Metaverse içerisinde güçleri birleştirmekten ve yeni özelliklerle GoArt evreninde olmaktan nedeniyle heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/27/goart-metaverse-metaverse-etkinlik-platformu-3d-studyo-yu-satin-aldi