21 yıldır düzenlenen ve sadece 2015’de 50.000’den fazla kişiye sahipliği yapan E3, bugün (14 Haziran 2016) başlayacak ve 16 Haziran 2016’da sona erecek. Organizasyonuna, geçen yılki gibi en az 50.000 misafirin iştirak etmesi bekleniyor.

Sony firmasına yakınlığı ile tanınan Shinobi602 isimli internet hesabı, son yayınladığı videoda, E3 organizasyonunda, God of War 4’ün “resmen” tanıtılacağını iddia etti. İddialara göre, ailesinin ölümünden sonra sonsuz bir azap içinde bulunan Kratos, Yunan Tanrıları yerine İskandinav Tanrılarına meydan okuyacak. God of War 3’ün sonunda kısa bir süre de olsa Kratos’un öldüğünü sanmıştık. Ne var ki; jenerik sonrasında Kratos’un bedeninin ortadan kaybolduğu ortaya çıkmış ve serinin dördüncü halkasına kapı açılmıştı.

Anti-kahraman Kratos’un, İskandinav Tanrıları ile ne gibi bir hesabı olduğunu henüz bilmiyoruz. Hatta bazı dedikodular Kratos’un emekli olduğu yönünde olsa da, buna pek de ihtimal vermiyoruz. Yapımın belki de en kritik zincirinde, en popüler karakterden vazgeçmek Sony ve ortaklarının tercih edebileceği bir yol sayılmaz. Ancak God of War 4’ün en kısa süre içinde satışa sunulmasını ve tüm cevapların açığa çıkmasını bekliyoruz.
Oyunun Sony PS4’de satışa sunulacağı kesin. Lakin bir PC sürprizi de yaşanabilir. Düşük bir ihtimal olsa da, düşünmesi bile güzel.