Tüm dijital oyun servisleri oyunları iade etme imkanı sunar. İade politikaları genelde oyunu muhakkak bir saatten fazla oynamamış edinmek ve satın alımdan 1-2 hafta geçmemiş olmasını gerektirir. Steam’in rakiplerinden olan GOG, geçen yıl iade politikasını güncelleyerek müşterilere satın alımdan 30 gün sonrasına kadar iade şansı tanımaya başlamıştı.

GOG 2020 verilerine göre platformun iade oranı yüzde 1.39 olarak açıklandı. Steam’in 2020 yılındaki iade oranı ise analistlere göre yaklaşık olarak yüzde 5-8 civarında. GOG, müşterilerine daha geniş iade koşulları sunsa da iade oranının eksik olması bir başarı niteliğinde.

yine de hesaba katılması gereken manâlı bir nokta var. GOG’daki oyun sayısı 2.700 civarında iken Steam’deki sayı 50.000 civarında. Dolayısıyla oyuncuların alabileceği daha eksik oyun var, ne değin eksik oyun alınırsa iade oranı da öyle düşük olur.

gerçi duruma mukayese yapmadan baktığımızda GOG’un yüzde 1.39 iade oranı ile müşterilerine iyi bir deneyim sunduğu yorumunu yapabiliriz.

Dijital oyun servisleri aralarında rekabet: Steam, Epic ve GOG

Şu anki verilere kadar oyun dünyasının en büyük dijital mağazası Steam. Buna rağmen Epic Games Store, verdiği bedava oyunlarla Steam’e aleyhinde kuvvetli bir rekabet etkisi oluşturuyor. Epic Games Store’un geçen yaz aylarında Grand Theft Auto V’i bedava olarak dağıtması oyun dünyasında sesini duyurmasına yetmişti.

GOG ise bu konuda öyle atılım yapmıyor. CD Project’e ait olan platform, kendi oyunlarının satışlarıyla ve bazen sunduğu rekabetçi fiyatlarla gündeme geliyor.

Peki sizin bir oyuncu olarak favori dijital oyun mağazanız hangisi?

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/gog-iade-orani-ile-steam-fark-atti
Yorumlar