Apple'ın "Apple Car" isimli bir elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil üzerinde çalıştığını başlangıçta 2015 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde ise Apple göre üretilecek olan sürücüsüz otomobilin 2024 yılında tanıtılabileceği ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı.

Bugün ise Goldman Sachs göre konu ile ilgili ilginç bir bilgi geldi. Apple Card konusunda Apple ile birlikte çalışan ve şirketin partnerleri aralarında bulunan Goldman Sachs, yatırımcılarına ilettiği bir not ile Apple'ın sürücüsüz otomobili yok araba içinde sunulacak deneyimi önemsediğini paylaştı.

Anekdot içinde yer alan bir diğer data ise Apple'ın neden sürücüsüz otomobiller konusunda araştırmalar yaptığı ile ilgili. Goldman Sachs'a göre Apple'ın sürücüsüz otomobiller üstünde çalışmasının nedeni sürücüsüz otomobillerin kullanıcılarına iPhone'larını sürüş esnasında da kullanabilecekleri boşluklar yaratması.

Geliştirilecek olan sürücüsüz otomobilin Apple'ın servislerini destekleyecek bir teçhizat ürünü olması bakımından anlamlı olduğunu bildiren Goldman Sachs, otomotiv sektörünün kar oranlarının düşük olması sebebiyle yatırımcıların böyle bir hareketten sınırlı kazanç elde edeceklerini de paylaştı.

Morgan Stanley ise yaptığı açıklamada Apple'ın geliştireceği elektrikli sürücüsüz araba ile Tesla için pazardaki öteki rakiplere oranla çok daha dişli bir muhalif olacağını belirtti. Apple'ın sürücüsüz otomobili ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com