Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Londra merkezli suni zeka girişimi Quin AI, 582 bin pound yatırım aldı. Yatırım turunda SFC Capital liderliği üstlenirken, NCA, Logo VC ve StartersHub tura katılım gösterdi. 

2020 yılında Gonca Gülser ve Gülşah Gülser tarafından kurulan Quin AI, kullanıcı davranışlarını varsayım ediyor. Quin AI ile şirketler, gizlilikten taviz vermeden büyümeyi hızlandırmış oluyor. Girişimin müşterileri arasında Zuhal Müzik, Koçtaş ve Decathlon yer alıyor. 

Araç, etkileşim yaratmak, potansiyel müşterilere erişmek ve aynı müşterilere ayrı ürünler satış için kullanılabiliyor. Kullanıcı davranışlarını gerçek zamanlı olarak varsayım edebilen Quin AI, 2 hafta içinde şirketlerin gelirlerini yüzde 30'a değin artırabiliyor. 

Bu yeni yatırım ile birlikte girişim, Birleşik Krallık ve Almanya'daki faaliyetlerini ölçeklendirmeye başlayacak. Quin AI ayrıca, suni akıl alanına yenilikler getirerek zeki uygulamalar yaratmayı planlıyor. Şirket, her ölçekten e-ticaret şirketlerinin online verimliğini artırmaya odaklanacak. 

SFC Capital yatırım yöneticisi Edward Stevenson, yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, data korumanın öneminin artarken ve 3. taraf verilerin kullanımında düşüş yaşandığını, böyle bir ortamda çevrimiçi olarak müşterileri hedeflemenin zorluğunu gündeme getirdi. Quin AI'ın bu konuya çözüm getirdiğini belirten Stevenson, girişimin geleceği için coşku duyduğunu dile getirdi. 

StartersHub'ın idareci direktörü Arda Aşkın ise Quin AI'ın reel zamanlı teknolojileriyle perakendecilerin, yakın gelecekte ortadan kalkacak olan çerezlere gereksinim duymadan, müşteri eylemlerini bilmek için yeni araçlara sahip olacağını açıklama etti. Aşkın, Quin AI'ın yeni yaklaşımının, pazarın evrim gerçirmesine yol açacağını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/04/gonca-ve-gulsah-gulser-kardeslerin-kurdugu-quin-ai-582-bin-pound-yatirim-aldi