Teknoloji devi Google için, Google Play mağazasındaki dijital satın alma işlemlerinden aldığı yüzde 30’luk kesintinin haksız olduğu gerekçesiyle İngiltere’de hukuki işlem başlatıldı. Dava, Mayıs ayında iPhone kullanıcıları namına başlatılan aynı bir davayı peşine düşüp takip ediyor.

19,5 milyon İngiliz Android telefon kullanıcısı adına başlatılan hukuki işlemlerde, Google’dan 920 milyon sterline değin tazminat istek ediliyor. Google cephesinden ise davayla ilgili geliştiriciler ve tüketiciler için adil bir şekilde rekabet edildiğini ve ücretlerin rakiplerle karşılaştırılabilir olduğu yorumu geldi.

Google Voice, nihayet beklenen güncellemeyi aldı

Google: “Dava çabamızı görmezden geliyor”

Şirket birçok Android telefonun pat diye pozitif uygulamanın evvelden yüklenmiş olarak geldiğini ve geliştiricilerin uygulamaların ücretiz olmasından nedeniyle hiçbir hizmet bedeli ödemediğini savundu. Şirket, “Bu dava, Android ve Google Play’in ağladığı yararları, seçenekleri ve etkinlik gösterdiğimiz rekabetçi pazarı görmezden geliyor” dedi.

google-dev-tazminatla-karsi-karsiya

Teknoloji devi kısa vakit önce, 1 milyon sterlinin aşağıda şampiyon geliştiriciler için hizmet ücretlerini yüzde 15’e indirdi. Keza en karlı başvuru geliştiricilerin sadece küçük bir kısmı yüzde 30 ödenti ödedi. Şirket aidat hakkında gelişen bir platform oluşturmaya sürekli olarak tekrar yatırım yapmamıza müsade veriyor diyerek yeni sistemi savundu.

Ancak hem Apple keza de Google, Epic Games ile yaşanan büyük bir tartışmanın ve ardındaki başlayan hukuki işlemlerin aşağı kaldı. Epic, Play Store ve App Store‘un tekel olduğunu savundu ve Fortnite‘ı bağımsız bir ödeme sistemiyle iki mağazaya da yerleştirmenin yollarını aradı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-dev-tazminatla-karsi-karsiya