Google ayrıca arama motoruyla, keza de diğer elverişli servisleriyle internetin babalarından bir her birine olarak görülüyor. İnternetin bir sahibi olmasa da bilhassa Amerikalı şirketler yaptıkları katkılarla internetin seyrini değiştirdi. Teknoloji devi Google, Türkiye’yi de kısmen kapsayacak şekilde yeni altyapı yatırımlarına başladı.

Apple’ın sesli asistanı Siri, sosyal medyada tepki topladı

Google altyapı yatırımlarını iki yeni kabloyla genişletiyor

İnterneti ayakta tutan şey büyük oranda denizaltındaki kablolardır. Bu kablolar dış etkenlerden şekilde korunur ve çok çabuk data aktarımı sunar. Google’ın inşa edeceği sadece iki kablo o kadar gelişmiş yapıda fakat, kıtalar arasındaki irtibat hızlanacak. Ortadoğu ile Asya ve Doğu Avrupa arasındaki bilgi iletişiminde bant genişliği, Google’ın Blue ve Raman adını verdiği iki kablosuyla artacak. Kablolardan birine, nobel ödülü bölge fizikçi Raman’ın adının verilmiş olması da güzel bir jest.

Bir denizaltı internet kablosu

Google’ın halihazırda Antarktika’ya değin uzanan dev bir denizaltı kablo ağı var. Bu kadar gelişmiş kablo sayısının artı olması bant genişliğini büyük oranda artırıyor. Araştırmacılar bulunduğumuz coğrafyadaki bant genişliliğini beceriksiz görmüş olacak oysa eklenen Blue ve Raman kabloları gelecekteki data akışını sağlayacak.

Google yetkilileri yeni altyapılar yatırımlarının tam olarak hangi amaca hizmet edeceğini söylemedi. yine de “nesnelerin interneti” çağına geçtiğimiz yıllarda teknolojinin her geçen yıl geliştiğini görüyoruz. Bu da online kalmak için ekstra bant genişliği ihtiyacını doğuruyor. Diğer şirketlerin ne gibi altyapı yatırımlarında bulunacağını ilerleyen zamanda göreceğiz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-altyapi-yatirimlarini-genisletiyor