2020 yılında Google, sesli asistanı Google Asistan için açık ve koyu tema tarafında bir güncelleme yapmıştı. Daha kompakt bir arayüz ile güncellenen bu başvuru formu, sistem temasıyla da daha ahenkli ayla geldi. Derhal ise şirket, sesli asistanını yeni renklerle tekrardan güncellemeye hazırlanıyor. Zira geliştiriciler kadar sızdırılan resimlere tarafından bu muavin, Androi 12 ile birlikte daha yeni ve renkli bir arayüze kavuşacak.

Google Yardımcı yeni renklere kavuşacak

Güncelleme ile birlikte Google Yardımcı, karanlık ve açık moda tabi olarak arka planı yeni renklerle güncelleyecek. Bundan Böyle uygulama arkadaki planında yukarıda da göreceğiniz üzere mavi ve yeşilimtırak bir gölge olacak.

Google’ın bu renklendirmeyi Android 12’ye uyumlu olarak deneme ettiği söyleniyor. Çünkü şirket yeni işletim sisteminde de temayı uygulamaların renkleriyle eşleştirmeyi planlıyor. Olasılıkla Muavin uygulaması da bu yeniliklerden biri olacak.

Yeri gelmişken Android 12’deki ”para” temasının nasıl olacağını da belirtelim. Google, yeni işletim sisteminde bildirim arayüzünün arkadaki plan rengini, çabuk ayaların rengini ve kilit ekranın rengini otomatik olarak değiştirecek. Bu, genelde uygulamaların rengine kadar temaya yansıyacaktır.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-asistan-arayuzu-yeni-renklerle-guncellenecek
Yorumlar