Güncellemelere ara vermeden aralıksız Google, Asistan uygulamasındaki kullanıcılar için birçok yeni özellik duyurdu. Artık kullanıcılar Aile Yayını‘nı kullanarak tüm üyelere bütün cihazlarda mesaj yayınlayabilecek. Bu özellik Google Family Link’e alt akıllı ekranlarda ve hoparlörlerde çalışacak. Mesaj hem iOS ve Android telefonlara da ulaşacak. Alıcılar sesli olarak veya yanıtla düğmesine dokunarak yanıt verebilecek.

Google yeni bir atak ile Family Bell hatırlatıcılarını da güncelledi. Bu Nedenle kullanıcılar zili sonlandırmak için sadece “dur” diyebilir. Kullanıcıların zili önlemek için tekrardan “Hey Google” demesi gerekmiyor. Bu özellik başlangıçta İngilizce olarak sunuluyor. Family Bell, bugünden itibaren aynı anda ansızın artı ev cihazına da çıkıyor. Keza Family Bell’i Felemenkçe, Fransızca, Almanca, Hintçe, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce ve İspanyolca dahil sekiz yeni dil desteği sunuyor.

Google Tezgâhtar’a, zeki bir ekrandan ya da bir Android cihazdan erişilebilen yeni hikayeler ve oyunlar da geldi. Hem Harry Potter hikayeleri için Pottermore Publishing ile ortaklık kurdu. Daha artı hikaye içeriği ekleyen uygulama için “Hey Google, bana bir öykü anlat” diyerek tüm listeyi alabilirsiniz. Ilave olarak popüler bilgi yarışması oyunu “Are You Smarter than a 5th GraderNest Hub‘a eklendi.

Güncellemeler bunlarla sınırlı değil. Google ayrıca çocukların ödevlerini yerine getirmesine yardım etmek için yeni şarkılar da ekledi. Yeni şarkılar çocukların temizlenmeleri, uyumaları ve dişlerini fırçalamaları için özendirme ediyor. Google, el yıkama şarkısının çok popüler ayla geldiğini ve çocuklar üzerinde benzer bir etkiye sahip olacağını umarak yenilerini oluşturmaya karar verdiğini söyledi.

Paskalya yumurtaları güncellemesini görmek için de Anneler Günü’nde yani bugün bir zamanlayıcı ayarlayarak ne olacağını görebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/google-asistan-anneler-gunu-icin-yeni-ozellikleri-duyurdu
Yorumlar